×
En del av Stockholms stad
Film
Victor & Josefine

Arkiverat evenemang:

Victor & Josefine


lördag 20 maj 2017
Klarabiografen • Fri Entré


Med anledning av animatören och serietecknaren Benjamin Renners besök på Stockholms Internationella Seriefestival och Unga Seriefestivalen, visar vi hans prisbelönta film Victor & Josefine GRATIS i Klarabiografen. Renner närvarar själv och presenterar filmvisningen.

I kloakerna under en värld av stora björnar lever den lilla musen Josefine i musvärlden med alla andra små möss. Där är björnhat, tanddyrkan och insamling av bebisbjörnars mjölktänder det viktigaste som finns. Men Josefine vägrar tro att björnarna är hennes fiender.

När hon under ett av alla tandjaktspass möter vrålhungriga björnen Victor är hon nära på att slukas men efter en örfil och godismutor uppstår en osannolik vänskap. Att vara vän med en björn visar sig dock inte vara helt problemfritt. Filmen bygger på böckerna om Victor och Josefine (Ernest et Celestine på franska) av Gabrielle Vincent.
Vinnare av franska César för bästa barnfilm/animation och Oscars-nominerad i kategorin bästa animerade långfilm.

Biljetter

FRITT INTRÄDE. Gratisbiljetter hämtas på Rum för barn (Kulturhuset Stadsteatern, våning 4) eller i informationsdisken (våning Plattan).

Regi: Benjamin Renner, Stéphane Aubier, Vincent Patar
Land: Frankrike
Språk: Svenska (dubbat)
Textad på Svenska
Längd: 81 minuter
Åldersgräns: Barntillåten
Originaltitel: Ernest et Celestine
Produktionsår: 2012
Genre: Barnfilm

OBS! Missa inte heller Benjamin Renners scenframträdande på scenen Underlandet (våning Plattan, Kulturhuset Stadsteatern) lördag 20 maj klockan 11.45–12.45.

Del av Stockholms Internationella Seriefestival 2017.

FilmBarn • Ung • Fri entré