×
En del av Stockholms stad
Film
Stockholms filmskola: Daniel Espinosa. Klarabiografen 2017

Arkiverat evenemang:

Stockholms filmskola: Daniel Espinosa

Samtal och film


Klarabiografen


Måndag 3 april är det dags för nästa omgång av Stockholms Filmskolas inspirationsseminarier för unga filmentusiaster. Då samtalar Andrea Reuter, filmrecensent och programledare med högaktuella filmregissör Daniel Espinosa.

Seminarier är ett viktigt komplement till den praktiska undervisningen på Stockholms Filmskola. En mängd framgångsrika regissörer, fotografer, manusförfattare, producenter, klippare m.m. har tagit sina första steg där. Vi har bjudit in några av dem för att berätta om det som inspirerar dem, för att prata om film och förutsättning för film i Sverige och i Europa.

Nu välkomnar vi Daniel Espinosa till Klarabiografen för ett inspirerande samtal! 

Daniel Espinosa är en av de många studenter från Stockholms Filmskola som har gjort framgångsrik karriär i världen. Efter Stockholms filmskola fortsatte Daniel med vidare studier på Den Danske Filmskole. Han slog igenom i Sverige med filmen ”Snabba cash” 2009, och har sedan dess gått över till Hollywood med filmer som ”Safe House” , ”Child 44” och nu med ”Life” som har världspremiär i slutet av mars. Den 3 april kommer Daniel till Klarabiografen för att hålla ett inspirationsseminarium för studenterna på Stockholms Filmskola och andra filmintresserade. Andrea Reuter intervjuar.

Efter samtalet med Daniel Espinosa visas Babylonsjukan!

Om filmen:

Babylonsjukan är ett tidsdokument om unga människor i Stockholm, i Sverige, i världen idag. Det är också en syn på världsordningen utifrån en ung tjejs synvinkel. Maja är på väg någonstans, hon vet bara inte vart. Hon söker efter sin egen väg, grej, ambition. Hon tror att lösningen kanske finns i en karriär och ett liv på resande fot ute i världen. Till slut hittar hon den i en sunkig etta på Söder, hemma hos Mattias och sina nya kompisar. Filmen är en kärlekshistoria, en politisk historia och en historia om en ung tjej som försöker finna sig själv i en kaotisk värld, där avdankade fotbollsproffs är krigskommentatorer och Bin Laden står i öknen och mumlar.

Originaltitel: Babylonsjukan
Genre: Drama
Längd: 1 tim 30 min
Land: Sverige
Produktionsår: 2004
Text: Otextad
Tal: Svenska
Regi: Daniel Espinosa
Medverkande: Nina Wähä, Paulina Hawliczek, Mikael Wranell m fl.
Visningsformat: DVD

 

Information

Scen

Klarabiografen

Premiär

3 april 2017

Pris

  • Ordinarie:70 kr
  • Pensionär:70 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film

Just nu inga föreställningar inlagda