×
En del av Stockholms stad
Film
Christimas Ballad

Arkiverat evenemang:

Död och dystopi

REX Animation Film Festival 2017


Klarabiografen


En samling animerade kortfilmer.

THE CHRISTMAS BALLAD |  Vánoční balada
Michal Žabka - 12 min - Tjeckien, 2016
I ruinerna av en stad förstörd av krig finns bara en liten överlevande pojke. Han gömmer sig från de stridande maskinerna och samlar på trasiga leksaker som han reparerar i sin lilla gömma. En historia om styrkan i barns lek och hur de kan föra samman de bittraste fiender.

AYNY - MY SECOND EYE
Ahmad Saleh - 11 min - Tyskland, 2016
Ett fruktansvärt krig har förstört två bröders hem. Deras mor är rädd att sönerna kan hamna i fara om de lämnar huset. Pojkarna däremot vill följa sin dröm om att spela ett musikinstrument som de blivit förtjusta i, en vacker Oud – men till vilket pris?

REFLECTING BLACK
Jan Utecht - 7 min – Tyskland, 2016
På en bar bergstopp kryper en gammal häxa in i en magisk kittel. Med sina trollkrafter försöker hon förvandla kitteln till Ungdomens källa, men istället kliver en ung dubbelgångare ur kitteln och häxan tvingas konfronteras med sin värsta inre demon.

CAVALLS MORTS
Marc Riba, Anna Solanas - 6 min - Spanien, 2016
På en isolerad och okänd plats, i en krigszon, tvingas ett barn att fly. Längs med vägen ser han döda hästar överallt. Bara döda hästar. Varför? Varför har alla hästar bestämt sig för att begå självmord? 

EMPTY SPACES
Ülo Pikkov - 10 min - Estland, 2016
En animerad dokumentär om en dröm som slutligen blir uppfylld i en film. En 10-årig flicka längtade efter en hundvalp i födelsedagspresent. Hennes besvikelse var stor när hon istället för en hundvalp fick en pappa som hon inte visste fanns. 

UNCANNY VALLEY
Wenninger Paul - 14 min - Österrike, 2015
Uncanny valley bombarderar oss med den psykologiska och fysiska intensiteten av en strid mellan desperata soldater under första världskriget. Den avdomnande fruktlösheten av krig, våndan som konflikt och överlevnad skapar, upptäckandet av broderskap och vansinnet i det hela. 

THE STEINWAY | Lo Steinway
Massimo Ottoni - 18 min - Italien, 2016
På den italienska fronten, under kriget, hittar en grupp österrikiska soldater ett piano i en ruin. Instrumentet fungerar som en katalysator för att frambringa en ömtålig empati, men den meningslösa råheten som de konstant försöker glömma är alltid nära.  

Information

Scen

Klarabiografen

Premiär

12 oktober 2017

Pris

  • Ordinarie:50 kr
  • Pensionär:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film

Just nu inga föreställningar inlagda