×
En del av Stockholms stad
Dans
Samlingen av och med Amanda Apetrea, Nadja Hjorton, Halla Olafsdottir, Stina Nyberg och Zoë Poluch, intar Foajé 3 3-6 september,
Foto: Matilda Rahm

Samlingens rundabordssamtal

I september invaderade det koreografiska projektet Samlingen Hörsalens foajé för att hylla den officiella och inofficiella, bortglömda och berättade danshistorien. Med utgångspunkt i Kulturhusets öppnande 1974 skapade Samlingen tillsammans med publiken och med hjälp av feministisk gemenskap, tidslinjer, dans och rundabordssamtal en lekfullt förkroppsligad danshistoria. 

Här kan du lyssna på alla Samlingens samtal i efterhand! Läs mer om Samlingens dagar på Kulturhuset Stadsteatern här.

SKOLAN

Samlingen bjuder in Ellen Söderhult, Anna Grip och Emma Kim Hagdahl till ett samtal där de skriker “Hey! Teachers! Leave us kids alone!” i syfte att spekulera om och kräva sina drömmars utbildning.
 

ARBETET

Samlingen samtalar med Cilla Roos, Josefine Wikström, Sanna Söderholm och Shirley Harthey Ubilla om den prekära dansaren, arbetslinjen och om hur en organiserar sig då, nu och i framtiden. 

INSTITUTIONEN

Samlingen bjuder in Efva Lilja, Agnieszka Dlugoszewska Sjökvist och Anna Efraimsson för att spekulera om vad institutionerna kan göra utöver vad som redan ligger i deras uppdrag.

FEMINISMEN

I detta samtal bjuder Samlingen in proffsen Tiina Rosenberg, Iki Gonzalez Magnusson och Malin Hellkvist Sellén för att snacka om tjejer, queera rörelser, funktionalitet, feminism, trans och dans.