×
En del av Stockholms stad
Dans
Out of reach i koroegrafi av Helena Franzén.
Foto: Håkan Jelk

Arkiverat evenemang:

Out of reach


Hörsalen


Vad är det som definierar oss som människor? Existerar du endast genom bekräftelse från andra? Dansföreställningen Out of reach berör dilemmat om att vilja vara behövd, samtidigt som behovet av självständighet är starkt.

Titeln Out of Reach, utom räckhåll, syftar på människors djupa rädsla för att plötsligt lämnas ensamma och fråntas alla möjligheter att kommunicera med omvärlden. Samtidigt längtar vi ibland efter att fly undan allt för en stund.

De fem dansarna delar samma rum som publiken som är placerad på scenen. Dansen accentueras och bärs av Jukka Rintamäkis musik och Markus Granqvist ljus, som skapar stämningar av det övernaturliga, det genomskinliga och sköra men som också blixtrande snabbt kan förvandlas till ett dovt mörker.

Helena fortsätter att fördjupa sitt täta samarbete med dansarna Katarina Eriksson, Annika Hyvärinen och Åsa Lundvik Gustafson och inleder i samband med Out of Reach ett nytt samarbete med Philip Berlin och David Norsworthy.

Out of Reach har premiär i Kungsbacka 17 september 2015 och är en samproduktion mellan Helena Franzén/Magma dans och Rum för Dans. Verket är sista delen i en trilogi som startade med Slipping Through My Fingers (2012) och Before I Change My Mind (2014). 

Press

"Rörelsepoesi som når själen" /SvD

"Smekande, kattlikt flöde" /DN

"Andlöst vacker avslutning på en triptyk" /SvD

"Verket hålls sammans av både det genialt enkla (kostym, scenografi) och konstfullt sinnrika (Markus Granqvists ljus och Jukka Runtamäkis varierade tonsättning)" /DN

"Ett stycke klassisk Franzénkoreografi" /DN

”fem dansare bara nästan nuddar varandra, ensamma i den välkomponerade helheten…”/Expressen

” Jukka Rintamäkis musik… är lika vacker som allt det vita”/Expressen

” … en annan värld, aldrig hittills känd.”/Expressen

 

Publiksamtal

Lyssna på samtal med Helena Franzén efter föreställningarna den 20/10 och den 23/10, där du även har möjlighet att ställa egna frågor. Samtalet sker i Hörsalens foajé och ingår i biljettpriset.

Helena Franzén

Helena Franzén är dansare och koreograf och har varit verksam i över 20 år. I sitt arbete är Helena Franzén hängiven sitt detaljerade rörelsespråk som är laddat med intrikata flöden, gränslösa variationer, explosivitet och poetisk närvaro. Hennes dansare äger alla en övertygad integritet och självklar närvaro. Sedan flertalet år har Helena ett betydelsefullt samarbete med dansaren Katarina Eriksson som med sitt konstnärskap förvaltar Helenas rörelsematerial. Helena har också ett pågående samarbete med kompositören Jukka Rintamäki sedan flera år. Helena Franzén har turnerat i Skandinavien, USA, Sydamerika och i Baltikum och hon är en eftertraktad lärare och undervisar teknikklasser och repertoar för kompanier i Europa och Skandinavien.

Helena Franzén om Out of Reach: "Mina verk rymmer alla olika aspekter av tid"

Fråga mig om dans 21/10: Lyssna på samtal mellan musikern Jukka Rintamäki och Johannes Mayer om Out of reach, i Foajé 3, fri entré.

Out of reach av Helena Franzén.  På scenen Annika Hyvärinen, Åsa Lundvik Gustafson, Katarina Eriksson och David Norsworthy.
Katarina Eriksson i Out of reach av Helena Franzén.
Åsa Lundvik Gustafson och Katarina Eriksson i Out of reach av Helena Franzén.
Philip Berlin och David Norsworthy i Out of reach av Helena Franzén.
Katarina Eriksson och Åsa Lundvik Gustafson i Out of reach av Helena Franzén.
Out of reach av Helena Franzén. På scenen  Annika Hyvärinen, David Norsworthy och Philip Berlin .
Philip Berlin och David Norsworthy i Out of reach av Helena Franzén.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

15 oktober 2015

Pris

  • Ordinarie:220 kr
  • Pensionär:200 kr
  • Scenpasset:200 kr
  • Stud. från 26 år:190 kr
  • Ung under 26 år:130 kr
  • Barn t.o.m. 12 år:120 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Dans

Just nu inga föreställningar inlagda