×
En del av Stockholms stad
Dans
Festival LIAISON 9-12/4 2015 på Kulturhuset Stadsteatern.
Foto: Ivo Hofste

Arkiverat evenemang:

Liaison


Olika spelplatser


LIAISON är ett möte mellan dans, musik, film och annan scenkonst. Fyra helkvällar som länkar olika konstnärliga röster, som refererar till varandra genom överlappande frågeställningar, fokus och idévärldar. 

Den 9-12 april klockan 19.00-22.00 intar LIAISON Kulturhuset Stadsteatern. LIAISON, som på franska betyder ”starkt band och anknytning”, lyfter fram konstnärliga verk som förskjuter tidsperspektiv. Verk som genom sin varaktighet skapar ceremonier där mantra – i både kropp och röst – utgör själva byggstenarna i deras uttryck.  

Festivalen är ett initiativ av koreografen och dansaren Jefta van Dinther och har sin utgångspunkt i hans verk THIS IS CONCRETE i samarbete med koreografen och dansaren Thiago Granato. 

I en samtid präglad av effektivisering och nytta, frestar LIAISON istället med att ta sig tid, dröja sig kvar och bero.

Medverkande:

Myriam Van Imschoot

Playdead

Tian Rotteveel

Jefta van Dinther / Thiago Granato

Cullbergbaletten / Eszter Salamon

Rodrigo Sobarzo de Larraechea

Artur Zmijewski

Robyn

Mer information: http://liaisonliaison.com

Program 9/4 och 10/4

(Tid: kl 19-22 OBS! Samma program för båda kvällarna)

LIMBO | Playdead  Klarabiografen

En hybrid mellan tv-spel och konst av danska spelutvecklarna Playdead, där en pojke tar sig igenom ett dystert, kusligt landskap. Ett svartvitt spel med kornig kvalitet och ett minimalistiskt ljudlandskap som skapar ett meditativt tillstånd där tid upplöses och ingenting är bråttom.

THIS IS CONCRETE | Jefta van Dinther och Thiago Granato Hörsalen  

En dansföreställning där två kroppar oavbrutet slingrar sig kring varandra och suddar ut gränserna mellan sig. Deras drift övergår i njutning, deras tal i ätande, deras sex i dans och deras symbios i parasiterande.  

Mining | Rodrigo Sobarzo de Larraechea  Foajén

Koreografen Rodrigo Sobarzo de Larraechea förflyttar sig själv genom tid och rum via sin egen röst. Rösten oscillerar mellan att vara en manifestation av hans kropp, en förlängning av hans kropp och något frikopplat från hans kropp. 

Robyn  Hörsalen

Robyn möter publiken i ett konsertexperiment, där hon under LIAISON framför ny musik. Med utgångspunkt i den kommande låten ”Human Being” surrar Robyn in sig i vad det betyder att vara människa: det återkommande och oupphörliga faktum att vi känner av våra begränsningar.

Program 11/4 och 12/4

(Tid: kl 19-22 OBS! Samma program för båda kvällarna)

The Singing Lesson 2 | Artur Żmijewski  Klarabiografen

En konstfilm som visar en grupp döva ungdomar som tar sig an utmaningen att sjunga klassisk musik. Rösten transformeras till något otyglat och obehindrat då sångarna inte kan höra det de själva sjunger.  

Reproduction (2015) | Cullbergbaletten / Eszter Salamon  Hörsalen

Verket utmanar vår syn på konstruktion av könsroller genom att koreografera ”svävande” kroppar som inte längre passar in i en tydlig identitet. Reproduction hade urpremiär 2004 och för Cullbergbaletten skapar koreografen Eszter Salamon en ny version för åtta dansare.

Hola Hu | Myriam Van Imschoot  Foajén

Ett vokalt stycke som dekonstruerar och utforskar röstens brytlägen genom joddelteknikens akustiska särdrag. Ur tystnad träder ohörda ljud fram och skapar ett föränderligt och humoristiskt musikstycke live inför publiken. 

Soulsqueezing | Tian Rotteveel  Hörsalen

Koreografen Tian Rotteveel ger i Soulsqueezing samma värde till rörelse, röst, ljud och ontologi. En sång- och talakt i R’n’B-stil om det sammanhang vi befinner oss i här och nu. I ett tempo som följer en tankeprocess förs vi bit för bit in ett personligt, filosofiskt och roande universum.

Koncept: Jefta van Dinther och Anna Efraimsson i samarbete med Linda Adami | Projektledare: Emelie Bergbohm | Koordinator: Annie Kay Dahlström |Administration: Interim kultur AB (svb) | Design: Micha van Dinther och Jonas Nebrelius | Omslagsfoto: Ivo Hofste  

LIAISON är en produktion av Jefta van Dinther som görs i samproduktion med Kulturhuset Stadsteatern och Cullbergbaletten. Med stöd av Statens kulturråd, Stockholms stad och Polska institutet i Stockholm. 

Jefta van Dinther, koreograf och initiativtagare till LIAISON.
Thiago Granato, en av de medverkande i LIAISON.
Robyn, en av de medverkande i LIAISON.
Myriam Van Imschoot, en av de medverkande i LIAISON.
Rodrigo Sobarzo de Larraechea, en av de medverkande i LIAISON.
Eszter Salamon, koreograf, har skapat Reproduction (2105) som visas under festival LIAISON.
Tian Rotteveel, en av de medverkande i LIAISON.

Information

Scen

Olika spelplatser

Speltid

3:00 h, ingen paus

Premiär

9 april 2015

Pris

  • Ordinarie:260 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Dans

Just nu inga föreställningar inlagda