×
En del av Stockholms stad
Årets officiella festivalbild, tecknad av Åsa Ekström. Stockholms Internationella Seriefestival, 5–6 maj 2018 på Kulturhuset Stadsteatern.
Årets officiella festivalbild, tecknad av Åsa Ekström. Stockholms Internationella Seriefestival, 5–6 maj 2018 på Kulturhuset Stadsteatern.

Arkiverat evenemang:

Stockholms Internationella Seriefestival 2018


5 maj - 6 maj 2018
Serieteket, Hörsalen, Foajé 3, Studion, Klarabiografen • Fri Entré


Den tjugonde upplagan av Stockholms Internationella Seriefestival går av stapeln 5–6 maj (plus förarrangemang). Huvudarena är Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Arrangör: Serieteket med vänner.

Teman: Japanska serier och japanska influenser! Polen 100 år! Tjeckien 100 år! Akademiskt om serier! Aktuellt i Sverige!

SIS18 bjuder på seriemarknad (small press expo/[spx]), scensamtal, seminarier, utställningar, filmvisningar och workshops i Kulturhuset Stadsteatern. Med gästande serieskapare från flera världsdelar. För fjärde året i rad anordnas samtidigt syskonfestivalen Unga Seriefestivalen med ett program som riktar sig till barn och unga.

Färdigt SIS18-schema över programpunkter, med tider, lokaler, medverkande osv. 

Kulturhuset Stadsteatern är stort, här är en översikt/karta som underlättar att hitta i huset (PDF).

Den officiella festivalbilden är tecknad av Åsa Ekström:
"Den starkaste symbolen för bandet Sverige-Japan är för mig Kungsträdgårdens körsbärsblommor. Dom symboliserar även Stockholm och festivalen för mig då det är säsongen dom blommar, så det blev bildens centrala tema. Vidare är ett av mina favoritelement i manga är dom ofta förekommande könsöverskridande karaktärerna, så med figuren jag ritade är androgyn, men samtidigt "Kawaii". Mycket pasteller och sockerchock!"

Ett arrangemang från Kulturhuset Stadsteatern, producerat av Serieteket. Med stöd av Kulturrådet.

För mer information om festivalen kontakta Ola Hellsten.
För pressfrågor om festivalen kontakta Stefan Zachrisson.

INFORMATION IN ENGLISH.

Serieteket • Fri entré