×
En del av Stockholms stad
Illustration: Joakim Gunnarsson

Arkiverat evenemang:

Unga Seriefestivalen


7 maj - 8 maj 2016
Rum för Barn, TioTretton, Lava Bibliotek & Verkstad • Fri Entré


Förra året fick Stockholms Internationella Seriefestival tillökning i familjen. Syskonfestivalen Unga Seriefestivalen återkommer även i år och samlar aktiviteter för barn och unga under helgen.

Flera utgivare av barn- och ungdomsserier finns på plats på vår seriemarknad, såsom Rabén & Sjögren, Wibom Books, Epix, Cobolt och Gaspard. Gästar oss gör bland andra Johanna Kristiansson och Joakim Gunnarsson (Katten Nils) och Mårten Melin (Skogsbingelskolan). Även serieskolorna finns representerade – såväl Serieskolan på Kvarnby folkhögskola i Malmö som den nya Serietecknarutbildningen på Skarpnäcks folkhögskola.

GÄSTER

Mari Akohoivu [FIN] (Sanni & Jonas)
Joakim Gunnarsson (Katten Nils, Skogsbingelskolan)
Kalle Hakkola [FIN] (Sanni & Jonas)
Johanna Kristiansson (Katten Nils)
Nicolas Krizan (Mallan är med – en otäck historia)
Mårten Melin (Skogsbingelskolan)
Se de svenska och utländska gästpresentationerna för mer information.

RUM FÖR BARN

På Rum för Barn (upp till 9 år) kan du få tips och låna hem dina favoritserier. I biblioteket finns en seriehörna där du kan göra ett serieuppdrag. Du kan också vara med på våra serie-sagostunder och lyssna på högläsning av nya serier. Välkomna!
Läs mer om Rum för Barn >

TIOTRETTON

Biblioteket TioTretton (10–13 år) förvandlas tillfälligt till ett rymdlandskap! Kom och måla och teckna.
Läs mer om TioTretton >

LAVA BIBLIOTEK & VERKSTAD

På Lava Bibliotek & Verkstad (14–25 år) finns bland annat Zinecentralen, en plats där oetablerade makare mellan 14 och 25 år kan delta i skapandet av ett kreativt pappersmyller. Serietecknaren Dante håller mangaworkshop och Skarpnäcks Serietecknarutbildning håller en informationsträff. Lava kommer även att ha ett eget bord på Seriefestivalens marknad small press expo.
Läs mer om Lava Bibliotek & Verkstad >

HALVDAG OM BARNSERIER

Tisdagen den 3 maj anordnar Svenska Barnboksinstitutet ett förarrangemang till Seriefestivalen i form av en halvdag om serier för barn och unga, riktad framför allt till pedagoger, bibliotekarier och en intresserad allmänhet. Här diskuteras bland annat serien som allålderslitteratur och de flytande gränserna mellan vad som är serier för barn, unga respektive vuxna. Läs mer >

LavaTioTretton • Rum för Barn • Fri entré