×
En del av Stockholms stad
Illustration: Loka Kanarp, ur Katten och Ekorren på Sommarön
Illustration: Loka Kanarp, ur Katten och Ekorren på Sommarön

Arkiverat evenemang:

Unga Seriefestivalen


9 maj - 10 maj 2015
Rum för Barn, TioTretton, Lava Bibliotek & Verkstad, Marionetteatern • Fri Entré


Äntligen är serier till för barn igen! Aktiviteter för unga har vi haft många gånger på Stockholms Internationella Seriefestival. I år får barnen och ungdomarna sin egen syskonfestival – Unga seriefestivalen 2015 – i samarbete med Kulturhuset Stadsteaterns tre barn- och ungdomsbibliotek samt Marionetteatern.

”DOCKLABB SERIESPECIAL” PÅ MARIONETTEATERN

Gör din egen seriefigur levande med skuggspel! Till din hjälp har du professionella  serietecknare, dockmakare och dockspelare. Med Johan Wanloo (Kapten Klara), Johanna Kristiansson (Katten Nils) och Tomas Antila (Mitt ex som gjorde slut är sur på min flickvän).
Från 10 år och uppåt.
Läs mer >

RUM FÖR BARN

Rum för Barn (upp till 9 år) kan du få tips och låna hem dina favoritserier. Gör serie-uppdraget, och kolla in bokbordet fullastat med de bästa serierna. Serie-Sagostund: under Seriefestivalen får Rum för Barn besök av tre eminenta sagoberättare från Kulturhuset Stadsteatern. De kommer att läsa några av de alldeles nya serier som kommit ut för barn. Välkomna! Ålder: 3+
Läs mer om Rum för Barn >

TIOTRETTON

TioTretton (10–13 år) anordnas bland annat serieworkshop med Tomas Antila och andra serierelaterade aktiviteter.
Läs mer > 

Skypa med Julien Neel
Vi skypar med Julien i labbet på TioTretton! Passa på att ställa alla dina frågor om Lou, Mina, Mormor och alla de andra direkt till Lous skapare, Julien Neel.
Läs mer >

Klarabiografen

I Klarabiografen visas filmen Muminfamiljen på Rivieran. Lördag 9 maj kl 15. Biljetterna är gratis och kan kämtas på Rum för Barn och TioTretton.
Läs mer >

LAVA BIBLIOTEK & VERKSTAD

Lava Bibliotek & Verkstad (14–25 år) pratar My Bergström (översättaren bakom Nana, Air Gear och Rans magiska värld) om hur man översätter manga.
Läs mer > 

Man inviger även Zinecentralen, en plats där oetablerade makare mellan 14 och 25 år kan delta i skapandet av ett kreativt pappersmyller. Artists books, fanzines, diktsamlingar, serier och mycket mer. Som förarbete kommer det att anordnas workshop i fanzinemakeri under våren. Lava Bibliotek & Verkstad kommer att ha ett eget bord på Seriefestivalens marknad small press expo. Mer information inom kort.

VUXENSAMTAL OM BARNSERIER

Även den vuxna delen av Stockholms Internationella Seriefestival kommer att bjuda på flera programpunkter om serier för unga. Bland våra internationella gäster återfinns systrarna Ileana och Maria Surducan från Rumänien och Vhrsti från Tjeckien som kommer att berätta om sitt skapande av barnserier. Även söndagens branschpanel kommer att behandla den barnserieboom som vi just nu upplever i Sverige.

SERIER SOM LÄSFRÄMJARE

En officiell del av Stockholms Internationella Seriefestival är även Svenska Barnboksinstitutets satellitprogram "Serier som läsfrämjare – från Kalle Anka till Katten Nils", ett halvdagsevenemang tisdagen den 5 maj som riktar sig till pedagoger, bibliotekarier samt en intresserad allmänhet.
Läs mer >

Barn • Ung • Fri entré