×
En del av Stockholms stad

Arkiverat evenemang:

Bildverkstan


1 januari - 31 december 2018
Rum för barn • 30 kr


Rum för Barn stängde den 5 november 2018, men den 7 januari 2019 öppnar vi på Plattan, men i ett annat och mindre format nämligen Lånelabyrinten. Bildverkstan kommer att vara stängd 2019.
Läs mer >

Bildverkstan erbjuder kreativt bildarbete där barn får experimentera med färg och form under handledning av våra pedagoger. Verkstan är en rofylld och stillsam plats, fylld av musik, öppen för alla.

Att arbeta i bildverkstan kostar 30 kr/person i materialkostnad. Sista insläpp sker en timme innan Rum för Barn stänger. Observera att på fredagar stänger Bildverkstan kl. 15:00 då vi ska hinna städa iordning inför fredagsdansen kl. 16:00.

Vad kan man göra i Bildverkstan?

Detvarierar. Ofta kan man måla vid staffli ellr på våra papprade väggar och golv. Vi har även en hantverksaktivitet som vi byter var tredje vecka, det kan vara att arbeta och bygga i lera, textil, papper, gips, kartong eller sten.

Hur gammal måste man vara för att få måla?

Åldern spelar ingen roll men man måste kunna stå stadigt på egna ben. Sitter man i rullstol så har vi stafflin vid vilka man kan sitta och måla.

Varför ska man stå upp och måla?

För att när man står upp så målar man med hela kroppen. Man kan röra sig i takt med musiken och även ta ett kliv tillbaka och kika på sin målning.

Hur länge får man måla eller arbeta i bildverkstan?

Tills vi stänger! När man fått plats och börjat arbeta så väljer man hur lång tid man vill hålla på. Det är bra att ha gott om tid när man vill arbeta i bildverkstan.

Får vuxna vara med och arbeta i bildverkstan?

Ja absolut. Är det lugnt i bildverkstan kan även vuxna komma själva och bygga eller måla.

Plockar man själv fram penslar och färger?

Nej, vi ger varje besökare en egen introduktion där vi går igenom materialet och visar vilka verktyg man kan använda. Där häller vi också upp färger och visar hur de kan använda dem för att blanda nya, egna färger. Efter introduktionen får de skapa vad de vill, helt fritt.

Varför får man så få färger att måla med?

Vi tror att begränsningar gör att fantasin tar fart. Om man vill måla en sol och inte får färgen gul tvingas man fundera om solen kanske ibland har en annan färg, eller så får man måla en dag då solen inte lyser.

Vad gör man när man målat eller byggt färdigt?

Då städar man efter sig, plockar undan och diskar penslar och burkar. Vi vill gärna att barnen själva diskar. Att göra rent efter sig ingår i själva måleriet. För vissa yngre besökare kan diskandet vara besökets höjdpunkt.

Vad händer med det man målat eller byggt?

Man får alltid ta med sig det man gjort hem. Målningarna kan man lägga till att torka i bildverkstan. Har man bråttom hem kan man hämta dem en annan dag. Vi sparar dem i en vecka.

Barn • Rum för Barn

Rum för Barn

Rum för Barn är stängt p.g.a. renovering.

Välkommen tillbaka hösten 2020! 

Läs om Kulturhuset Stadsteaterns evenemang för barn & unga här >