×
En del av Stockholms stad

Arkiverat evenemang:

Hangout & öppen scen med Popkollo


onsdag 17 april
Lava • Fri Entré


Kom och ät popcorn, umgås och lyssna på musik! Lär känna Popkollo och Lava! Framför något på vår öppna scen eller bara kom och häng ♥

Eventet sker på Under Fontänens scen. Om du vill komma till Lava innan och till exempel trycka en fin "Lava ♥ Popkollo"-tygpåse eller bara ha hjälp att hitta till scenen så är det öppet från 13.00. Annars öppnar dörrarna till scenen 16.30, den ligger ungefär mitt emot Designtorget i botten av Kulturhuset. 17.00 är det plats på scen och 18.30 rundar vi av med lite mingel, då kan du som vill bli medlem i Popkollo eller veta mer om Lava ställa frågor till oss.

Vill du vara säker på att du får framföra något på scen kan du föranmäla dig här.

Det är också okej att spontanköra!

Evenemanget på Facebook >

OM POPKOLLO:

Det startade som ett musikläger för tjejer och transpersoner som startades sommaren 2003. Från 19 deltagare första sommaren har Popkollo växt till flera hundra deltagare årligen och verksamhet över hela landet.

Popkollo handlar om att skapa ett rum för tjejer och transpersoner att få vara kreativa, där processen i sig är målet. Popkollo ska ge en bred introduktion i musikens värld, att bredda vilka möjligheter deltagarna upplever finns. På Popkollo får deltagarna prova på olika tekniker och instrument, bilda band och repa, skriva låtar, delta i olika workshops med verksamma musiker och artister, spela in och spela live på en avslutningskonsert. Syftet med Popkollo är att skapa en fristad för tjejer och transpersoner att utveckla en identitet som musiker och artister, i ett sammanhang med andra som delar deras intresse, och med verksamma artister som förebilder.

OM LAVA:

Lava är ett bibliotek som välkomnar alla mellan 14–25 år. Här kan du låna böcker, instrument, arbeta i verkstan och få stöd att förverkliga egna projektidéer. Läs mer här.

Lava • Ung • Fri entré • Under Fontänen