×
En del av Stockholms stad

Arkiverat evenemang:

Bokkonst/Artist books

Library in residence


23 maj - 30 juni 2019
Lava • Fri Entré


Vad är ett bibliotek? Vad är en samling? Kan böcker vara konstverk? Lava undersöker de här frågorna genom "Library in residence" (ungefärlig översättning: bibliotek på tillfälligt besök), en utställningsserie med bokverk i fokus, samlade av olika personer och organisationer vi är nyfikna på.

Den andra utställningen i serien är ett samarbete med Medborgarskolan och konstprojektet Bokkonst för unga med funktionsvariationer.

Vernissage torsdag 23 maj kl. 13:00–15:00.  
 
Temat för konstprojektet har varit att visa upp de ungas tankar kring livet, genom att var och en utgår ifrån sitt eget perspektiv. En av utställningens centrala frågor är hur långt man kan gå för att genom konst göra världen begriplig och kanske även sig själv. Genom ett annorlunda och nyskapande konstnärligt uttryckssätt ger konstböckerna dessa individer en röst som annars inte hörs.
 
Projektets ledare är Anders Romare, yrkesverksam konstnär, lärare och coach med stort intresse för Outsider art och kursledare för personer med funktionsnedsättningar.
 
Sammanfattningsvis är syftet med konstprojektet att uppmärksamma en marginaliserad grupp i samhället och samtidigt lära ut, inspirera och starta processer som leder till ett livslångt skapande.

Verken i utställningen är gjorda av unga och vuxna personer på flera Dagliga verksamheter i Stockholm län.

Deltagande verksamheter:

Medis 5 Daglig verksamhet
Studio 5 Homsan
Ålgryte Daglig verksamhet
Franstorp verkstäder Daglig verksamhet
Industrihuset kooperativet, Rimbo Daglig verksamhet

Projektet har gjorts möjligt genom stöd av Kulturförvaltningen i Stockholm.

LavaUng • Fri entré

Lava

Lava är ett bibliotek som välkomnar alla mellan 14–25 år.

Lava är stängt tills vidare. Du kan låna böcker för avhämtning hos oss. Läs mer här.

About us (In English)