×
En del av Stockholms stad

Arkiverat evenemang:

Onormala onsdagar i oktober


30 september - 21 oktober 2015
Lava Bibliotek & Verkstad • Fri Entré


Onormala onsdagar i oktober (OOO) är ett samarbete mellan Lava Bibliotek & Verkstad och elever från Mariaskolan i Stockholm. Under fyra onsdageftermiddagar får elever och andra besökare möta fyra personer som på ett eller annat sätt utmanar normer och föreställningar om litteratur. Från familj till sex, från historia till kontext, från bild till text.

Alla tillfällena är 15.00–16.00 och är öppna och gratis. För alla mellan 14–25 år.

Är du lärare och vill komma med en grupp, hör av dig till oss:
lava.bibliotek.verkstad@stadsteatern.stockholm.se

30 september: Sebastian Lönnlöv


Sebastian Lönnlöv

Sebastian Lönnlöv, författare till boken HBTQ – böcker bortom normen. Om litterär kanon och modern representation. Har det alltid gått att skriva om samkönad kärlek och könsöverskridande känslor? Hur har litteratur om HBTQ förändrats och vad beror det på? Vilka böcker skrivs idag – och imorgon?

7 oktober: Jenny Jägerfeld


Jenny Jägerfeld, foto: Henric Lindsten

Jenny Jägerfeld, författare till bland annat Här ligger jag och blöder, Jag är så jävla easy going och en novell i erotika-antologin Het. Om sexualnormer och hur en kan uppdatera det klassiska litterärar samlaget.

14 oktober: Athena Farrokhzad


Athena Farrokhzad, foto: Khashayar Naderehvandi

Athena Farrokhzad, författare till bland annat Vitsvit och Ett tunt underlag med kollektivet G=T=B=R=G. Om författarrollen som norm, att utmana normen inom ett normativt system – från storförlag till sommarprat.

21 oktober: Bitte Andersson


Bitte Andersson, foto: Alexi Carpentieri

Bitte Andersson, serietecknare, legendarisk ägare till bokhandeln Hallongrottan och filmen Dyke Hards regissör. Om att tänka nytt och fritt om kön i bild och serier. Och så en massa tips och inspiration!

Lava • Ung • Fri entré