×
En del av Stockholms stad

Arkiverat evenemang:

Farbror Joakim på Folkoperan – möt Don Rosa!


Folkoperan


Den amerikanska serieskaparen Don Rosa – allmänt ansedd som en av de främsta anktecknarna genom tiderna – gästar Sverige i höst. Serieteket presenterar i samarbete med Egmont ett scenframträdande med efterföljande signering på Folkoperan i Stockholm.    

OBS! Begränsad signeringstid! De hundra första besökarna (med förköpt biljett) får en stämpel vid insläppet. Alla med stämpel har förtur vid signeringen efter samtalet.

I boken Farbror Joakims liv berättade Don Rosa om hur Joakim von Anka tjänade sin förmögenhet, från barndomens skoputsande i Skottland till att bli den rikaste ankan i världen. I den pinfärska samlingen När Yukons hjärtan glimmar och andra äventyr samlas serierna som populärt brukar kallas b- och c-kapitlen av Farbror Joakims liv. Här återges fler hemligheter från Joakims legendariska eskapader – inklusive ett gripande äventyr i Yukon tillsammans med Glittriga Gullan.

Seriekännaren Göran Semb intervjuar Don Rosa på scen. Samtalet förs på engelska. Därefter blir det signering – se tidschema och noteringar nedan.

I samarbete med Egmont Publishing.

Tidsschema

LÄS NOGA SCHEMAT OCH INSTRUKTIONERNA NEDAN!

16:00–17:00
Publikinsläpp. I Folkoperans foajé kan du handla böcker från Egmont och merchandise från Don Rosas agentur.
OBS! De hundra första besökarna (med förköpt biljett) får en stämpel vid insläppet. Alla med stämpel har förtur vid signeringen efter samtalet.
 
17:00–17:30
Don Rosa samtalar med Göran Semb på scenen.
 
17.40–21.00
Signering + bokförsäljning i Folkoperans foajé.

OBS! Eftersom vi av erfarenhet vet att trycket vid signeringsbordet kan bli högt gäller följande:
•    De 100 besökare som fått stämpel i entrén har förtur i signeringskön.
•    Var och en med stämpel får en signatur på en bok eller pryl. Det går att köpa böcker på plats, men det är även tillåtet att ta med sig egna böcker eller annat för signering.
•    Don Rosa kommer dessvärre inte att hinna skriva personliga hälsningar eller rita teckningar.
•    Har du fått en stämpel garanteras du signering om inget oförutsett händer (force majeure).
•    Har du ingen stämpel garanteras du inte signering. Du får gärna vänta, köa och chansa på att du hinner få en ändå, men när tiden är slut så måste detta respekteras.
•    Var snäll och respektera reglerna. Vi har dem för att göra så många som möjligt så glada som möjligt.

OM DON ROSA

Keno Don Hugo Rosa, född 1951, har satt sin prägel på Disney-universumet med både långa episka äventyr och finurliga korta historier. Med enorm respekt, ödmjukhet och noggrannhet har Rosa fört arvet vidare efter sin stora idol, Joakim von Ankas skapare Carl Barks.

Efter över 25 år som serieskapare för Disney anses Rosa vara en av de största Kalle Anka-skaparna genom tiderna – även om han själv framhåller Barks som den obestridlige mästaren. Hans äventyrsberättelser är förankrade i verkligheten och hans historier har blivit utgivna i otaliga utgåvor. Den Kentucky-födde tecknaren har besökt Sverige inklusive Serieteket ett flertal gånger, senast i samband med Farbror Joakims 70-årsfirande för två år sedan.

OM GÖRAN SEMB

Göran Semb, född 1962, är seriekännare, serieöversättare, manusförfattare (Mildh & Fromm, 91:an) samt redaktör för serietidningen Knasen. Han har i sitt föredrag Farbror Joakims liv – den stora amerikanska (serie-)romanen analyserat Rosas verk som utvecklingsroman.

Vi har släppt 50 st. extra biljetter som endast kan köpas i dörren. Dörrarna öppnas kl. 16:00. 

Information

Scen

Folkoperan

Premiär

12 november 2019

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Just nu inga föreställningar inlagda