×
En del av Stockholms stad
Illustration: Malin Biller
Illustration: Malin Biller

Arkiverat evenemang:

Draw the Line

Utställning


17 augusti - 16 september 2018
Kulturbiblioteket • Fri Entré


Draw the Line är en serieantologi som satts ihop i spåren av #metoo. En utställning baserad på antologin kommer att turnera runt i Sverige – och en specialversion premiärvisas av Serieteket under augusti och september, med start under Stockholms Kulturfestival. 

Projektet Draw the Line tillkom under en tågresa senhösten 2017, när tankarna på hur #metoo skulle kunna leva vidare uppstod. Sedan dess har kvinnor i en rad branscher gått samman och trätt fram med sina berättelser. Redaktörerna och serieskaparna Malin Biller och Karin Didring har satt ihop en antologi med tecknade serier som också kommer att visas som utställning på olika platser i landet. 19 serietecknare berättar sina historier på temat.
 
För att citera redaktörerna: “Vi ville ta fram berättelser som förändrade, gav nya intryck och synvinklar. Boken skulle samtidigt kunna fungera som diskussionsunderlag åt organisationer och i andra sammanhang där det arbetas med frågor om jämställdhet och rätten till sin egen kropp. […] Vi hoppas också att boken ska ge kraft åt drabbade att själva våga berätta om sina upplevelser. Vi vet av egen erfarenhet att insikten att inte vara ensam om en traumatisk händelse, kan ge mod att själv söka hjälp och få prata med någon om det som hänt.”

Utställningen visas i Serietekets regi på Kulturbiblioteket i Kulturhuset Stadsteatern, perioden 17 augusti–16 september 2018.
 
Projektet har tillkommit med stöd av bland andra Brottsofferjouren, RFSL Göteborg, ROKS, Föreningen Tillsammans, Konstnärsnämnden samt bidragsgivare på Kickstarter.

Fri entré

Kulturbiblioteket

Kulturbiblioteket är specialiserat på de konstnärliga ämnena och tar emot alla åldrar. Här hittar du bl.a. skönlitteratur och konst, film och musik och Serieteket

Kulturbiblioteket är stängt tills vidare. Du kan låna böcker, filmer och CD för avhämtning hos oss. Läs mer här.