×
En del av Stockholms stad
Teater
Scensverige presenterar Stolt scenkonst på Pride 2017.

Arkiverat evenemang:

Scensverige presenterar stolt scenkonst på Pride


Olika spelplatser


Stolt scenkonst är ett nätverk som jobbar för att öka tillgången och sprida scenkonstproduktioner med HBTQ-perspektiv. Initiativtagare är Scensverige som tillsammans med Regionteatern Blekinge Kronoberg, Dansstationen i Malmö, Riksteatern, Folkteatern Gävleborg, Unga Klara och West Pride samarbetar för att tillgängliggöra queer scenkonst.

Under Stockholm Pride 2016 arrangerade Scensverige Stolt Scenkonst tillsammans med Unga Klara och Kulturhuset Stadsteatern Fri scen. 2017 arrangeras Stolt scenkonst under Stockholm Pride, Malmö Pride och Gävle Pride.

Artikel 3

Teater Martin Mutter
Studion 2/8 kl 16-17.20
Gratis med Pridepass

Tänk dig att du sitter på en klassåterträff 20 år senare. Då får du plötsligt veta saker om några av dina gamla klasskamrater som du inte hade en aning om. Saker som kanske vänder upp och ner på din världsbild och utmanar dina värderingar. I tillbakablickar får vi följa Sisselas, Lukas och Emmas upplevelser på högstadiet. Vad tog de med sig ut i livet och hur har de hanterat det som vuxna?

Att våga och få vara den man är, är inte en självklarhet för alla.
Fortfarande kan inte HBTQ-personer leva fritt och säkert och självmordsfrekvensen bland unga transpersoner är hög. För att bryta normer krävs mod. För att förändra attityder behövs kunskap och medvetenhet.

Manus Helena Hedlund
Regi Gunilla Orvelius.
Skådespelare Helena HedlundMyra NeanderJosef Säterhagen 
Dramapedagog Elin Callmer. Ljud Johan Dahlström
Scenografi Frida ThofeltKostym Catherine Giacomini

Artikel 3 spelas för elever i åk 8-9 och gymnasiet samt för personalgrupper.
Premiär: Örebro 7 okt 2016.

Teater Martin Mutter är en fri teater från Örebro. Vi spelar teater för barn och unga på egen scen och har en omfattande turnéverksamhet i hela landet.

Landet inuti

Riksteatern
Kilen 2/8 18.00 

Landet Inuti är platsen du för alltid kommer att sakna när du inte längre är där. En berättelse om festfyllda bygdegårdar, vidsträckta landskap och varma händer mot frostbitna skägg. Historier om människor som simmar mot strömmen där flödet av berättelser är som starkast.
Medverkande: Mårten Andersson, Mattias Brunn, Victor Wigardt

Av: Joakim RindåVictor WigardtMattias BrunnMårten Andersson. Regi: Joakim Rindå. Scenografi/kostym: Charlotta Nylund.
Längd: 1 tim 15 min

Dom ska hitta oss tillsammans + föreläsningen Normbrytande kvinnor – en queer historia på Ulla Billquists tid

Donna Donna
3/8 15.00 Kilen

Dom ska hitta oss tillsammans. Ja jävlar jävlar jävlar vad dom ska hitta oss tillsammans. När de öppnar dörren ska passionen slå dom i ansiktet med lukten av förruttnelse. Vi kommer ligga i en kärleksomfamning, nära nära, hopkrupna i varandras armar, stela som två förtorkade fjärilslarver, nära som två tvillingfoster som dött i mammas mage. Här ligger inga väninnor, inga förtroliga kvinnor som älskar att tjittjatta om sina män. Överhuvudtaget inga män. Bara hon och jag.

Lördagen den 6 juli 1946 tog Ulla Billquist livet av sig. Hon var då Sveriges största sångerska, men trots det fick hennes självmord nästan ingen uppmärksamhet alls. När Ulla återfanns död på köksgolvet i sin lägenhet fanns också en kudde intill hennes kropp. Dom ska hitta oss tillsammans är berättelsen om kvinnan som gick därifrån. En kärlekshistoria om självmord, tvivel och rätten att få finnas till.

Manus och Regi: Felicia Ohly
Skådespelare: Linn Mildehav & Paula Sundberg
Producent: Maja Alasalmi
Scenografi och kostym: Emilia Bongilaj
Ljus: Amanda Lebert Efvelin
Längd: ca 60 minuter

Stand up: Bethany Black (UK), Moa Svan och Shanti Rydwall-Menon

Kilen 3/8 18.00 - 20.00

En helkväll med riktiga tre stand up-stjärnor. Bethany Black är en brittisk skådespelare och komiker som beskrivs som “Storbritanniens enda gothiska, lesbiska och transsexuella komiker”. Hon är den första transsexuella person som spelat huvudrollen i en tv-serie i Storbritannien, och hennes stand up är känd för svart humor och kontroversiella ämnen. Moa Svan behöver ingen närmare presentation, hon är Sveriges mest etablerade lesbiska komiker och är ständigt aktuell med egna akter, humorkvällar, samt som konferencier, programledare och författare. Shanthi Rydwall-Menon är ett nytt stjärnskott på humorhimlen, och har gjort sig känd som komiker och imitatör i bl a Sveriges Radio, SVT och Youtube. 

Transaktion

Folkteatern Gävleborg
Kilen 4/8 15.30

Om sex mot ersättning bland unga killar. Hur pratar vi om det?
Vad är samhällets bild av säljare och köpare? Och hur talar vi om det utan skam,
och utan att utgå från redan förutfattade meningar? Föreställningen har premiär den 19 januari och ges på turné i Gävleborgs län.

Två personer träffas på en avtalad plats. I simhallen. I en bil. Ett hotell. I radhusets sovrum. De har aldrig setts förut, men reglerna är redan bestämda: en av dem har pengarna, den andra sin kropp.

En snabbt växande grupp av sexsäljare finns bland ungdomar, unga killar, på nätet. För att belysa och hitta fler perspektiv skapar Folkteatern i Gävleborg ett scenkonstverk som baseras på autentiska berättelser, nyskriven musik, drömmar, fakta och fantasier.

Av: Samuel Astor, Mattias Brunn och Björn Elgerd
Medverkande: Samuel Astor, Björn Elgerd och Sanna Adibzadeh
Längd: 1 tim 20 min

Panelsamtal om sex mot ersättning bland unga killar

ARRANGÖR: RFSU, RFSL, RFSL Ungdom i samarbete med Folkteatern Gävleborg.

Pjäsen Transaktion baseras på autentiska berättelser från killar med erfarenhet av sex mot ersättning. Idag vet vi att det finns fler unga killar än tjejer som säljer sexuella tjänster. Hur kan vi prata om det? Vilka behov finns hos målgruppen? Vad är samhällets bild av säljare och köpare? 

Medverkande: Suzann Larsdotter, RFSU, Björn Elgerd, skådespelare och pjäsförfattare, Virág Finta, RFSL Ungdom/Pegasus och Nicklas Dennermalm, RFSL Stockholm/Röda Paraplyet 

Moderator Amanda Netscher, Utvecklingsledare vid länsstyrelsen i Stockholms län.

Information

Scen

Olika spelplatser

Premiär

2 augusti 2017

Pris

  • Ordinarie:150 kr
  • Pridepass:75 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater

Just nu inga föreställningar inlagda