Parkteatern

Frågor & svar

Kontakta Kundtjänst vid frågor som inte besvaras nedan >

Politik i Parken skrivtolkas
För att använda tjänsten behöver du en mobil eller surfplatta med internetuppkoppling. Läs mer här om hur du gör

Var finns sommarens programfolder?
Bästa stället att hitta vår tryckta programfolder just nu är i Kulturhuset Stadsteaterns biljettkassa och informationsdisk vid Sergels torg. Distributionen över Stockholms stad är i full gång!
Snart kommer den finnas på biblioteken, samt hos respektive stadsdelsnämnd. Du kan även läsa Parkteaterns program som PDF här.

Kostar det något att gå på Parkteatern?
Nej. Det är alltid fri entré!

Måste man boka plats?
Nej, det är bara att komma och slå sig ner på alla föreställningar. Det går inte att reservera platser. (Vi reserverar endast platser för recenserande press.)

Ställer ni in när det regnar?
Vid ihållande regn ställer vi in föreställningen. Vi utgår alltid från att vi ska spela, och tar beslut först på spelplats, när det är dags att börja föreställningen. Vid skurar kan det hända att föreställningen kommer igång lite senare, om regnet håller upp. För att ta del av den senaste informationen, se vår Facebooksida eller Twitter.

Finns det kaffe till försäljning?
Enklare förtäring kan köpas ca en timme innan de flesta av våra kvällsföreställningar. Till dagföreställningar får man packa picknickkorgen!

Finns det filtar och sittunderlag?
Ja, man kan köpa sittunderlag eller köpa filtar på kvällsföreställningarna.
Fråga publikvärdarna.

Finns det bänkar eller måste man sitta på marken?
På barnföreställningar sitter man på marken för att alla ska kunna se, men på vuxenföreställningarna finns det bänkar. Man kan också sitta på filtar framför bänkraderna eller runt omkring.

Finns det toaletter i parkerna?
Det finns alltid toaletter eller bajamajor i parkerna eller i dess närhet.
Köerna kan dock bli långa. På många av våra spelplatser hittar du handikapptoaletter.

Får man grilla på Parkteatern?
Nej, inte under föreställningarna. Om man är i en park där det finns återvinningskärl för engångsgrillar och grillandet är fullständigt avslutat i god tid kan man självklart grilla- dock inte inom Parkteaterns scen- och publikområde.

Går det bra att komma fram med rullstol?
I allmänhet går det bra men varje spelplats ser olika ut. Det är alltid viktigt att komma i mycket god tid för att få en bra plats. Om du har funktionsvariationer som gör det svårt för dig att ta dig fram i parken, särskilda behov av en plats nära scenen, eller frågor om spelplatsen – hör av dig till oss i god tid så försöker vi besvara dina frågor och hjälpa dig på bästa sätt. Här hittar du våra kontaktuppgifter

Finns det syntolkade eller textade föreställningar i sommar?
Ja, vi syntolkar Trollflöjten 2.0 - mindre Mozart, mer musikal den 2 juni kl. 19:00 i Vitabergsparken. Föreställningen textas till svenska den 14 juni kl. 19:00 i Bredäng och den 15 juni kl. 19:00 i Åkeshovsslottspark.
Var på plats senast 30 minuter innan föreställningen börjar för att låna utrustning som finns vid marknadsbordet. Ingen förhandsbokning.

Får man dricka alkohol i parkerna?
Ja, man kan dricka alkohol i parkerna, om man är över 18 år, och så länge man inte uppträder störande för omgivningen. Några parker och samtliga parklekar har dock totalt alkoholförbud. I Vitabergsparken och på Långholmen är det alkoholförbud efter kl 22.

Finns det någon vänförening till Parkteatern?
Ja, den heter Parkteaterns vänner, och bildades 1988. Målsättningen är att främja kontakten mellan Parkteatern och dess publik, samt att utgöra ett ideellt stöd för verksamheten. Medlemmarna träffas regelbundet, ser teater tillsammans och anordnar resor till olika kulturella begivenheter. Medlemskap kostar 150 kr per år.  Anmälan görs till Björn Johansson tel 08-774 80 52 eller Margareta Björk, bjork@tornnet.org .