Parkteatern

Parkteatern 75 år!

Kom och fira med oss

Vitabergsparken

Den 11 juni 1942 hängde det regn i luften. Trots det samlades en stor och nyfiken publik i den lilla parkanläggningen Junotäppan i Gamla Stan. Succén var ett faktum och embryot till Parkteatern var fött! I år firar vi med en kväll fylld av återblickar och nutidsbetraktelser.

Cullbergbaletten som så ofta gästat våra parker bjuder på utdrag ur det konstnärliga kultmötet Figure a Sea och Kungliga Operan framför valda delar ur Djurens karneval. Sångerskan och skådespelaren Monica Nielsen, känd bland annat från det populära visprogrammet Carl Anton i Vitabergen, framträder igen tillsammans med döttrarna Petra och Paula. Vår trogne vän sedan 1975, Clownen Manne, gör en avstickare från sommarens turné för att vara med och fira.

Kvällen fortsätter med inslag från årets Parkteaterturné. Mattias Enn och Ayla Kabaca framför sånger från den högaktuella Stockholm! Staden som växer ackompanjerade av kapellmästare och musiker. Skådespelaren Albin Flinkas sjunger till tonerna av Fredrik Meyer på piano. Medlemmar från de sommaraktuella grupperna The Visitors och Riltons vänner bjuder på sång och dans, de senare i samarbete med elever från Stockholm Musikalartist Utbildning som drivs av BASE23.

Genom åren har Parkteatern haft flera chefer som nu återvänder till Vitabergsparken för denna festkväll. De som samtalar och reflekterar tillsammans med nuvarande chef Sissela Kyle är Lars Göran Carlson, Benny Fredriksson, Linda Zachrison, Olof Hanson och Kajsa Giertz.

Varmt välkomna till Vitabergsparken och fira jubilaren med oss!

Parkteatern 2017 - Holger Blom favoritpromenad
Parkteatern 2017 - Clownen Manne & Co
CULLBERG

Scen