Vällingby
Trappan Vällingby
Foto: Petra Hellberg

Medborgarhuset Trappan

Kulturhuset Stadsteatern Vällingby ligger i den unika och k-märkta byggnaden Medborgarhuset Trappan som ritades av Sven Backström och Leif Reinius och invigdes 1956. Den ursprungliga hyresgästen Medborgarhusföreningen Trappan är fortfarande verksam och Kulturhuset Stadsteatern Vällingby kommer att ha ett tätt samarbete med dem.

Medborgarhusföreningen Trappan har sedan start varit ett forum för kultur och föreningsliv i Vällingby-Hässelbyområdet. Föreningen anordnar bland annat föreläsningar, viscaféer, spelningar, barnprogram, utställningar, kurser och cirklar. Trappan är en viktig mötesplats för föreningsverksamhet i Vällingby–Hässelby området. Mer information om Medborgarföreningen Trappan hittar du på deras webb.