Teater
Momo eller kampen om tiden. Premiär 22 augusti på Stora scenen. Illustratör Lina Bodén Foto: Petra Hellberg.

Momo eller kampen om tiden

av Michael Ende

Stora scenen • Från 7 år i vuxens sällskap

I utkanten av en stad, i ruinerna efter en gammal amfiteater, bor en ensam flicka som kallar sig för Momo. Klädd i en alldeles för stor kavaj bär hon sina få ägodelar i ett litet rött knyte. Ingen vet vem hon är eller var ifrån hon kommer.

Momo har en fantastisk förmåga. När hon lyssnar försvinner människornas problem. Så många söker sig till henne och amfiteatern blir en samlingsplats för musik, glädje och samtal. Ända tills några mystiska, grå och cigarrökande figurer börjar värva stadens invånare till Tidssparkassan. Plötsligt har ingen tid med varandra eftersom De Grå stjäl varje timma, minut och sekund människorna arbetar ihop. Tillslut är den enda som kan rädda dem Momo som, tillsammans med sköldpaddan Kassiopeja och den mystiske Mäster Tid, tar upp kampen mot de onda krafterna.

Momo eller kampen om tiden är baserad på en bok av tyske författaren Michael Ende, också känd för Den oändliga historien och Ofelia och skuggorna. I rollen som Momo ser vi Polly Kisch och för regin står Allan Svensson som också satte upp Det susar i säven (1992) en av Stockholm Stadsteaters största succéer genom tiderna.

PRESS/MEDIA

"Polly Kisch är verkligen en älskansvärd, okonstlat klarögd och empatisk Momo, Per Sandberg gör en festligt docerande och fabulerande Gigi, Göran Forsmark sopar gatorna som Momos trogne vän Beppo. Lars Göran Persson är perfekt som skräckinjagande byråkratisk, djävulskt sifferspottande agent och Morten Løvstrøm Olsen rolig som lismande gråsuggeskurk på gränsen till nervsammanbrott. Sten Ljunggren gör en tröttgammal Mäster Tid och Åke Lundqvist ger uppfriskande syrlighet till den uråldriga sköldpaddan Kassiopeia." /SVD

"...en hyllning till fantasin och förmågan att se värdet även i det lilla." /Etc

"En guldstjärna till musik och sångtexter av Adam Fietz och Thomas Andersson Wij, som besjälar hela föreställningen." /Kulturbloggen

LYSSNA PÅ LEDMOTIVET

TEXTADE FÖRESTÄLLNINGAR

• 9 september kl. 18.00
  • 20 september kl. 13.00
  • 1 oktober kl. 18.00
  • 17 oktober kl. 13.00
Polly Kisch och Göran Forsmark i Momo eller kampen om tiden. Premiär på Stora scenen 22 augusti.
Polly Kisch i Momo eller kampen om tiden. Premiär på Stora scenen 22 augusti.
Lena B Eriksson, Jan Mybrand och Per Sandberg i  Momo eller kampen om tiden. Premiär på Stora scenen 22 augusti.
Polly Kisch och Ralph Carlsson i Momo eller kampen om tiden. Premiär på Stora scenen 22 augusti.
Mats Qviström i Momo eller kampen om tiden. Premiär på Stora scenen 22 augusti.
Momo eller kampen om tiden. Premiär på Stora scenen 22 augusti.
Polly Kisch och Åke Lundqvist i Momo eller kampen om tiden. Premiär på Stora scenen 22 augusti.
Åke Lundqvist i Momo eller kampen om tiden. Premiär på Stora scenen 22 augusti.
Morten Løvstrøm Olsen och Kristofer Kamiyasu i Momo eller kampen om tiden. Premiär på Stora scenen 22 augusti.
Mats Qviström  och Lars Göran Persson i Momo eller kampen om tiden. Premiär på Stora scenen 22 augusti.
Polly Kisch och Per Sandberg  i Momo eller kampen om tiden. Premiär på Stora scenen 22 augusti
Sten Ljunggren och Polly Kisch i Momo eller kampen om tiden. Premiär på Stora scenen 22 augusti.
Polly Kisch i Momo eller kampen om tiden. Premiär på Stora scenen 22 augusti.
Lars Göran Persson och Polly Kisch i Momo eller kampen om tiden. Premiär på Stora scenen 22 augusti.
Momo eller kampen om tiden
Momo eller kampen om tiden. Premiär på Stora scenen 22 augusti.

Scen

Stora scenen

Speltid

2:10 h, inklusive 1 paus