Teater
Rikard Wolff i  Wolff sjunger Brel – Den sista föreställningen. Urpremiär 5 december i Hörsalen, Kulturhuset Stadsteatern.
Rikard Wolff i Wolff sjunger Brel – Den sista föreställningen. Urpremiär 5 december i Hörsalen, Kulturhuset Stadsteatern.
Foto: Anders Thessing

Den sista föreställningen – Wolff sjunger Brel

Stora scenen

På höjden av sin berömmelse, 37 år gammal, tog legenden Jacques Brel avsked från Olympias scen i Paris 1966. Brel fortsatte att röka sina Camel utan filter, han ville bli filmstjärna, tog flygcertifikat, seglade jorden runt och bosatte sig i Franska Polynesien. 1978 gick bort han bort i sviterna av lungcancer. Det blev den sista föreställningen, han kom aldrig tillbaka. Intensiteten i Jacques Brels korta liv och plötsliga försvinnande var lika stark som i hans vassa, vackra och poetiska sånger.

Jacques Brel räknas till den moderna chansonens mästare och har influerat och tolkats av mängder av artister, från David Bowie till Nina Simone. Den sista föreställningen – Wolff sjunger Brel är en scenisk konsert där Rikard Wolff framför sångerna från Brels sista framträdande. En poetisk berättelse om att ständigt drömma en omöjlig dröm.

Presscitat

"Passion och neon." /DN

"Passionerat möte. Genom Brel berättar Wolff sin egen historia." /DN

"Brels liv vackert speglat i sofistikerad helhet" / SvD Läs recensionen >

"Makalös ensemble" /SvD

"Wolff briljerar i Den sista föreställningen." / QX Läs recensionen >

"Se den. Den är förbannat bra!" /QX

Intervjuer

"Wolff återförenas med Brel efter 33 år" / SVT Stockholm

"Rikard Wolff om nya föreställningen" / Vardagspuls TV4

"Rikard Wolff tar sig an Brel" /P4 Extra

"Rikard Wolff tolkar Brel" / Nyhetsmorgon TV4

Musik

Intervju med Rikard Wolff och direktsänd konsert i Musikplats Stockholm/Sveriges Radio

Rikard Wolff framför Jacques Brels "De gamla älskandes visa" / Nyhetsmorgon TV4

Rikard Wolff framför Jacques Brels "Ne me quitte pas" / Nyhetsmorgon TV4

Johan Graden, Oskar Schönning, Sofia Winiarski, Konrad Agnas, Per
Johan Graden, Oskar Schönning, Sofia Winiarski, Konrad Agnas och Per
Oskar Schönning, Sofia Winiarski, Konrad Agnas och Per
Johan Graden, Rikard Wolff, Oskar Schönning, Konrad Agnas och Sofia Winiarski i Den sista föreställningen – Wolff sjunger Brel. Urpremiär 5 december i Hörsalen, Kulturhuset Stadsteatern.
Johan Graden och Rikard Wolff i Den sista föreställningen – Wolff sjunger Brel. Urpremiär 5 december i Hörsalen, Kulturhuset Stadsteatern.

Scen

Stora scenen