Teater
Mathilde, by Neville Tranter/Stuffed Puppet Theatre. Gästspel på Marionetteatern 2017.
Foto: Wim Sitvast

Workshop: The power of the puppet

Workshop 29 maj - 1 juni

Scenkonstmuseet • 2750 kr

Välkommen att delta i en spännande workshop på Scenkonstmuseet med Neville Tranter från Stuffed Puppet Theatre! Tranter har under en lång rad av år utvecklat sin egen karaktäristiska stil av visuell dockteater med dockor stora som människor.

Workshopen kommer att studera olika aspekter av att arbeta med stora dockor och om dockspelaren som skådespelare och integrerad del av föreställningen. Deltagarna arbetar med att ge dockorna ”liv”, med att utveckla scener för att skapa dramatiska situationer, interaktion med dockan och andra deltagare. Fokus i workshopen ligger på hur handhavandet av dockan påverkar publiken, hur rollen mellan dockspelaren och dockan är utbytbar och på skillnaden i kroppsspråk hos dockspelaren och dockan.

Workshopen genomförs på engelska och riktar sig till yrkesverksamma inom scenkonstområdet. Kostnad: 2 750:-
Två föreställningar med Stuffed Puppet Theatre, ”Mathilde” och ”Babylon”, ingår också. Begränsat antal platser.

Läs mer och anmäl dig på www.assitej.se

Workshopen på Scenkonstmuseet och gästspelet med Stuffed Puppet Theatre på Marionetteatern är ett samarbete mellan Dockteatern Tittut, Marionetteatern och Svenska ASSITEJ. Med stöd av Kulturrådet och Scenkonstmuseet.