Teater

Premiär 4 maj 2019
Under Fontänen

Tack för Din musik: Marie Fredriksson

”Genom åren har en mängd människors musik tolkats av oss. Några har gjort större avtryck än andra. Vi ville hitta ett sätt att tacka för den inspiration de gett oss och för att vi fått låna deras musik och göra den till vår. Vi vill hylla dem som varit extra viktiga.

Varför Marie Fredriksson?

”Hennes röst rymmer allt! Den kröp in under huden på oss båda redan när vi var unga tjejer och har stannat kvar där sen dess. Den är rockig, spröd, kraftfull, livfull, uttrycksfull och stolt. Den bär en alldeles egen stjärnhimmel. Marie är en stor förebild.”

Som alltid med Lise & Gertrud blir det mycket personligt där både skratt och allvar löper genom Maries låtskatt.

Tack för Din musik: är Lise & Gertruds konsertserie där de hyllar utvalda artister. Förutom Marie Fredriksson har duon även tolkat Eva Dahlgren.

Av och med: Lise Hummel och Gertrud Stenung

Scen