×
En del av Stockholms stad
Teater
Anna-Lena Hellström, Maria Salah, Astrid Kakuli och Ulrika Ellemark i Och jag och tystnad
Foto: ©Fotograf Mikael Silkeberg 2012

Arkiverat evenemang:

And I and Silence


Bryggan • Rekommenderas från 16 år


Dee och Jamie har suttit i fängelse sedan de var 16 år. När de kommer ut för att starta sitt fria liv de fantiserat och drömt om, så visar det sig att varken omvärlden - eller de själva - kan acceptera deras bakgrund.

De är fattiga, lesbiska, kvinnor och före detta fångar, och livet utanför fängelset blir inte alls som de hoppats och drömt - tvärtom.

Om And I and silence

Pjäsen är skriven av den prisbelönta dramatikern Naomi Wallace, för fyra skådespelare i två roller och utspelar sig vid två olika tidpunkter av deras liv. Den hade premiär 12 maj 2011 på Finborough Theatre i London i samproduktion med Worn Red & Ben Canning och CLEAN BREAK, ett kompani som fokuserar på kvinnors erfarenheter i kriminalvården.

Förfilm

Innan föreställningen visas den Guldbaggebelönade kortfilmen On Suffocation med manus och regi av Jenifer Malmqvist. Producent är China Åhlander, Anagram Film.
Förfilmen börjar kl. 18:45.

Publiksamtal

Publiksamtalen är drygt 30 minuter långa och startar efter föreställningen.

29 mars: ”And I and Silence?”

Ett samtal med pjäsens skådespelare och regissör.
Moderator: Elina Perdahl.

5 april: ”Verklighetens Kvinnofängelset”

Ett samtal om att vara kvinna och fånge. Med Joseline Asaba och Sara Lötbom från KRIS (Kriminellas Revansch i Samhället) kvinnosektion.
Moderator: Mireya Echeverría Quezada

9 april: ”Från Kvinnofängelset till Orange is the new black”

Ett samtal om kvinnofängelser i populärkulturen. Med Andrea Reuter, filmrecensent och tidigare programledare för SVT:s Filmkrönikan och frilansskribenten Valerie Kyeyune Backström, som driver bloggen Falskheten på rummets.se.
Moderator: Mireya Echeverría Quezada

Om moderatorn Mireya Echeverría Quezada

Mireya Echeverría Quezada är projektledare och en av grundarna till rummets.se - en plattform där det pågår ett ständigt samtal mellan feminister och antirasister. Under våren kommer hon, tillsammans med journalisten Camila Astorga Diaz, att inta Kulturhuset Stadsteatern med sin podcast på temat Musik & Politik.

Om teatergruppen Brigaden

Brigaden är en stockholmsbaserad frigrupp för modern feministisk scenkonst med fokus på förtryck och främlingsskap (sexuellt, politiskt) i nyrealistisk, nybrutal form.

Annika Silkeberg är konstnärlig ledare, sedan 2010 är hon även husregissör på Aarhus Teater i Danmark och började med en scenisk urpremiär av Lars von Triers Antichrist. I Stockholm har hon de senaste åren varit knuten till Unga Dramaten och Teater Galeasen. Hon är känd för att göra utmanande teater på oväntade platser.

Brigaden har tilldelats SKAMs stora pris “för stor konst” för uppsättningen av Vincent River i samarbete med SHLM PRIDE, en starkt laddad pjäs om hatmord.

Till Brigadens hemsida >

Följ And I and silence på Facebook >

Presscitat

”Annika Silkeberg orkestrerar kvartetten mellan tid och rum, bakom taggtråd och mellan vattenhinkar. Gröna äpplen rullar över scenen, som en besk ironi om kvinnlig insikt. Det är suggestivt, stramt och intensivt.” /SvD

”Vad vi ser är en enaktare vars antydningar och tragiska innehåll gör den både tänkvärd och sevärd.” /Kulturbloggen

”En föreställning som träffar rakt i smärtpunkten.” /DN

Praktisk information

Föreställningen är på svenska.

Information

Scen

Bryggan

Speltid

1:10 h, ingen paus

Premiär

21 mars 2014

Pris

  • Ordinarie:150 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater, Bryggan, Fri scen

Föreställningar

Just nu inga föreställningar inlagda