×
En del av Stockholms stad
Teater
Inneboende. Urpremiär 3 november på Fri scen.

Arkiverat evenemang:

Inneboende


Kilen


Mödrarna! Det slår mig alltid som ett slag! Vad är det för ett ord, som, en gång hört, skrämmer mig så? 

Liksom Faust frågar vi varför ordet "moder" väcker sådan fruktan. Det är något klibbigt i den livmoderliga omfamningen, och vi tycks dömda att söka en väg ut. Vi vill göra en resa, vi vill att något ska hända. Men även resan är en upprepning och vi ser samma saker som tidigare resenärer. När vi återvänder hem, är allt som vanligt, men ändå annorlunda. Tiden har hälsat på.

Inneboende har sitt ursprung och sin slutpunkt i en dröm, men det är inte viktigt att veta vad drömmen betyder. Det är drömmens egna kvaliteter och inbördes relationer, färgskalor, dofter och rytmer som kan förföra oss in i en unik och ordlös erfarenhet som inte låter sig förklaras, bara erfaras.

Något inneboende i var och en utgör ett motstånd till kraven på ständig förändring, rörelse och flexibilitet. Det inneboende längtar efter att lämna sitt utstakade öde, men söker också acceptans i tillvaro som inte låter sig lämnas eller förändras. Och det är ur denna paradox vi lär känna en människa, som står under trycket av en exploderande virtualisering av livserfarenheten; ett samhälleligt krav att skapa ständigt nya former av liv.

Om gruppen

Institutet är en turnerande svenskt teatergrupp med bas i Malmö och Berlin, som arbetar för att bygga internationella allianser inom samtida scenkonst med anspråk på utrymme för kritiskt tänkande och ett konstnärligt förhållningssätt till livet.

 

Information

Scen

Kilen

Speltid

1:40 h, ingen paus

Premiär

3 november 2015

Pris

  • Ordinarie:175 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater, Kilen, Fri scen

Just nu inga föreställningar inlagda