×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Sveriges kortfilmfestival 2019

Arkiverat evenemang:

Sveriges kortfilmfestival


söndag 7 april 2019 12:15 - 21:00
Skärisbiografen • Från 15 år •


Sveriges Kortfilmfestival (SKFF) är Sveriges äldsta filmfestival som varje år arrangeras i Stockholm av Sveriges Film- och Videoförbund. Helgen 5-7 april 2019 arrangeras festivalen för 62:a gången, i år med temat “samexistens”. Alla i Sverige kan skicka in sina icke-komersiella kortfilmer och få en chans att bli utvald av en jury för att tävla i en av våra tre klasser: individuella klassen, Filmskoleklassen eller i SM i Minutfilm.

Sveriges kortfilmfestival på Skärisbiografen

Utöver de två festivaldagarna på Bio Rio är Sveriges Kortfilmfestival för första gången på Skärisbiografen. Festivalsöndagen presenterar ett fullspäckat kortfilmspaket med 11 utvalda kortfilmer och anslutande regissörsamtal. Dessutom avslutas festivalen på Skärisbiografen med SM i Minutfilm och prisutdelningsgala!

Biljetter

Biljetter kan köpas via SKFF:s hemsida.Välj mellan festivalpass för hela helgen eller dagspass för respektive dag; fredag, lördag eller söndag.

Köp biljetter här.

Program på Skärisbiografen 

Söndagen 7 april

12:15 Filmpass 5
15:15 SM i Minutfilm - Publiken väljer vinnaren!
17:15 Prisutdelningsgala
18:30 Mingel med tilltugg

Bild: Ingen lyssnar av Elin Övergaard

12:15 Filmpass 5

Filmerna är mellan 3-20 min och har svenskt tal, ibland svensk eller engelsk undertext. Regissörer till filmerna kan närvara för kort samtal mellan vissa filmer. Alla filmer är från 15 år. 

Kolla Bort Lillebror (Regi: Joakim Johansson & Kevin Dorbegi)
Kontroll (Regi: Mattias Thernström Florin & Marcus Thernström Florin & Jenny L. Wallin)
Deliria (Regi: Tomas Stark)
Ingen lyssnar (Regi: Elin Övergaard)
Movement (Regi: Claude Johnsson)
Dol. Mol. (Regi: Jack Elliot)
Där Finns Inte Jag (Regi: Lama Alshehay)
Identity (Regi: Roda Abdalle)
Hör mig skrika (Regi: Nellie Lexfors)
Vägar (Regi: Bo Johan Sörensen)
En dag i ett nötskal (Regi: Esther Ericsson & Emma Nordenstam)

Läs mer om filmerna här.

15:15 SM i Minutfilm - Publiken bestämmer vinnarna!

Live kortfilmstävling direkt i biosalongen. På lördagen visas alla inskickade Minutfilmer i rad på Bio Rio. Av dessa väljer SFV ut sexton filmer som går vidare till SM i Minutfilm på söndagen. Här tävlar filmerna i en cupturnering mot varandra och publiken själv kan bestämma vilka filmer som går vidare till nästa omgång och i slutet utse den svenska mästaren i minutfilm.

17:15 Prisutdelningsgala

Juryn delar ut årets priser i den individuella kategorin, i Filmskoleklassens kategori och i SM i Minutfilm. Dessutom överlämnas LadyBug 2018 Award och UNICA priserna 2018 och några utvalda filmer till UNICA 2019 tillkännages.  

18:30 Mingel med tilltugg

Gratulera årets vinnare, diskutera din favoritfilm och mingla med festivalgänget. Festivalen bjuder på läsk och enkla tilltugg.

Festivalaffischutställning under hela söndagen

De fina festivalaffischerna har sitt ursprung i en affisch-tävling som Beckmans kvällskola varje år anordnar i samarbete med Sveriges Kortfilmfestival. 2019 har 38 affischer tävlat om att bli årets festivalaffisch. I Skärisbiografens foajé finns chansen att se samtliga tävlande affischer och själv bestämma vilken DU tycker är snyggast.

 

Varm välkomna!

SkärholmenUng

2019-04-07
söndag
12:15 - 21:00 Skärisbiografen