×
En del av Stockholms stad
Skärholmen

Arkiverat evenemang:

Hjärtat

Skärisbiografen ● Från 15 år


7 januari 2019 18:15
Skärholmen


Hjärtat är utvald till Skärisfavoriten. Hela december kan du se några av årets finaste filmer på Skärisbiografen. Har du inte sett den här filmen? Nu har du chansen att se den på absolut bästa sätt - på Skärisbiografen. 

Hjärtat är en generationsskildring om intimitet, sexualitet och en inre revolution.

Om du älskar mig, varför ligger du inte med mig?!” Mika och Tesfay. Hon fotograf, han musiker. Båda up-and-coming. Första riktiga kärleken. Men mellan de två älskande finns en osynlig konflikt, en onämnbar skam. Ett maktspel där reglerna ändras i takt med musiken på festerna i Göteborg, Stockholm och på Ibiza. Bortom allas blickar och förskönande filter döljer sig en rå verklighet om vems hjärta som får bestämma över den andras liv.

I sin debutlångfilm river regissören och skådespelerskan Fanni Metelius upp förutfattade meningar om vad som får vår puls att slå snabbare.

Om regissören:

Med prisade och kritikerrosade insatser som regissör, manusförfattare och skådespelerska bland annat genom kortfilmen Banga inte och sin Guldbaggenominerade roll i Ruben Östlunds Turist, har Göteborgsdottern Fanni Metelius (f. 1987) konstnärskap fått filmvärldens ögon att följa henne. I Metelius långfilmsdebut Hjärtat (där hon står för manus, regi, klipp och har huvudrollen) visar hon prov på sin talang för det ocensurerade berättande som blivit hennes signum. Hennes filmskapande rymmer även klarsynt komik och skarpa insikter om vårt moderna samhälle. Men framförallt är det alltid gjort med hjärta.

 

Press

Alla som någonsin har varit kära och försökt få ett förhållande med någon en älskar att fungera, trots att det inte gör det, känner igen sig. Här finns universella känslor av förälskelse, kärlek, ensamhet och vänskap men också en svensk säregenhet som pekar mot hur det är att känna dessa känslor i ett Sverige av idag.
-Konstpretton

Fanni Metelius har skrivit manus, regisserat och spelar själv huvudrollen i sin långfilmsdebut "Hjärtat", vilket tyder på att det är ett riktigt hjärteprojekt.
-Svenska Dagbladet

Hjärtat är en ambitiös film med sikte på autenticitet och rå ärlighet. Historien är berättad med korta scener och fragment, ibland bara en miljö. Själva storyn är oerhört enkel medan kärnfrågan är mer komplex: Hur mycket av det egna jaget ska man göra avkall på i ett förhållande?
-Kulturnyheterna

Om filmen

Ålder: Från 15 år. Med vuxet sällskap är filmen tillåten från 11 år men inte yngre.
Språk: Svenska med svensk undertext
Originaltitel:  Hjärtat
Genre: Drama
Land: Sverige
Inspelningsår: 2017
Regi: Fanni Metelius
Skådespelare: Fanni Metelius, Ahmed Berhan, Leona Axelsen, Suzanne Reuter

 

 

Information

Scen

Skärholmen

Speltid

1:38 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Ung

2019-01-07
måndag
18:15
140 Platser kvar
BOKA / KÖP