En del av Stockholms stad
Skärholmen
Foto: JAC GARES MEDIA,INC.

Free CeCe!

Trans Film Fest 17-19 november 2017 är den tredje upplagan av Stockholms transfilmfestival. Filmfestivalen visar kortfilmer och långfilmer från olika länder, har samtal och seminarier, mötesplatser och fester. I samarbete med Skärisbiografen visas den starka dokumentärfilmen Free CeCe! på festivalens sista dag den 19 november.

Synopsis
Chrishaun Reed "CeCe" McDonalds blev brutalt misshandlad när hon var på väg till affären med sina vänner. En person dog när CeCe kämpade för sitt liv och idag är hon fängslad i ett fängelse för män i Minnesota, USA. Händelsen blev mycket uppmärksammad av människorättsaktivister, internationella medier och i en kampanj för att frigöra CeCe från fängelset.

I filmen undersöker Laverne Cox fallet CeCe i förhållande till klass, kön och etnicitet. Cox producerar filmen och är även känd som skådespelerska i tv-serien Orange Is The New Black

I skuggan av andra transpersoners berättelser om trakasserier skildras en växande rörelse som kämpar för transpersoners rättigheter i hela världen.

Filmsamtal
Efter filmer följer seminariet "Channelling Anger into Activism" med inbjudna representanter. Seminariet pågår i 30 min.
Suma Abdelsamie - Styrelseledamot i RFSL Stockholm samt ansvarig för Newcomers Trans group och koordinator för RFSL Newcomers
Samuel Girma - Kulturarbetare, aktivist och medgrundare till Black Queers Sweden
Rudy Loewe - Artist och arrangör

Datum för visning av Free CeCe! på Skärisbiografen
Söndagen 19 november 14:45

Boka biljetter
Biljetter är gratis och bokas via festivalens biljettsystem.

BOKA BILJETTER

BESÖK TRANS FILM FEST HEMSIDA OCH PROGRAMÅlder:
Från 15 år. Alla som är 15 år eller äldre får se filmen utan vuxna. Med vuxet sällskap går det bra att vara 11 år men inte yngre. 

Språk: Engelskt tal utan undertext. Samtalet sker på engelska.

Längd: 87 min
Land: USA
Premiär 2017
Regi: Jacqueline Gares

Plats: Skärisbiografen i Skärholmen  HITTA HIT