Sissela Kyle ny chef och konstnärlig ledare för Parkteatern

Skådespelaren och regissören Sissela Kyle blir ny chef för Parkteatern, Stockholmarnas egen sommarteater. Hon efterträder Linda Zachrison som är på väg till Washington som nytt kulturråd.

Sissela Kyle är utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm och gjorde sin scenskolepraktik 1980 i Tolvskillingsoperan på just Parkteatern. Hon har prisats för sitt arbete som skådespelare, programledare, komiker och regissör vid flera tillfällen, bland annat fick hon Povel Ramels stipendium 2005 och Stockholms stads kulturpris 2007. Som skådespelare har hon medverkat i flera föreställningar på Kulturhuset Stadstetern, de senaste åren även som regissör. Bland annat satte Sissela Kyle upp Carin Mannheimers I sista minuten 2012 som blev en stor kritiker- och publikframgång. Under 2015 kommer nya avsnitt av hyllade Fröken Frimans krig i SVT där hon spelar titelrollen.

– När jag fick frågan att bli chef för Parkteatern kände jag direkt att det här vill jag! Parkteatern är en fantastisk kulturinstitution som verkligen speglar hela Stockholm genom sina många spelplatser. Jag är så glad för förtroendet. Det är ett riktigt hedersuppdrag att efterträda Linda Zachrison som har varit en jättebra parkteaterchef, säger Sissela Kyle.

– Sissela Kyle har en djup folklig förankring och ett starkt samhällsengagemang. Hon är en förebild som alltid går sin egen väg. Jag är mycket glad över att hon vill bli Parkteaterns nya chef, säger Benny Fredriksson, VD Kulturhuset Stadsteatern.

Parkteatern, stockholmarnas sommarteater sen 1942, är en del av Kulturhuset Stadsteatern. Holger Blom som var Stockholms stadsträdgårdsmästare på 1930-talet genomdrev idén om fri teater i parkerna sommartid för stadens medborgare.  Under sommaren 2014 spelades hela 156 föreställningar och evenemang på ett 40-tal spelplatser runt Stockholm. Alltid med fri entré.

För ytterligare info kontakta Lotta Fristorp, presschef på Kulturhuset Stadsteatern, mobil: 0739-730 218, e-post: lotta.fristorp@stadsteatern.stockholm.se