Björn Kjellman ersätter Magnus Uggla i My fair lady på Kulturhuset Stadsteatern till mitten av april

Magnus Uggla har blivit sjukskriven och kan därför inte medverka i My fair lady där han gör rollen som sopåkaren Doolittle. Magnus Uggla mår under omständigheterna bra men har fått diagnosen Horners syndrom vilket gör att han inte får anstränga sig och har ordinerats vila. Magnus Uggla kommer tillbaka i mitten av april.

– Doolittle är en skön gubbe att spela och My fair lady är en häftig föreställning att vara med i så det är jättetråkigt att inte kunna spela. Men nu måste jag fokusera på att ta det lugnt. Jag kommer sakna ensemblen och publiken riktigt mycket så jag ser fram emot att komma tillbaka i april. Och jag önskar Björn lycka till! säger Magnus Uggla.

Björn Kjellman ersätter Magnus Uggla i rollen som Doolittle fram till mitten av april.

– När jag såg uppsättningen blev jag överraskad att den är så aktuell och relevant. Det ska bli kul att hoppa in så här med kort varsel. Men tråkigt för Magnus som jag förstås önskar krya på sig! säger Björn Kjellman.

Björn Kjellman, som gjorde sin scendebut på Stockholms stadsteater 1986, har gjort en rad stora roller på Stadsteatern. 1988 I lusthuset, regi Suzanne Osten, 2004–2006 Jag är min egen fru, 2007–2008 Don Juan i Soho, för att nämna några. Han har gjort ett par musikalroller tidigare, bland annat Little Shop of Horrors, vilket belönade honom med Guldmasken. 2006 medverkade han i Melodifestivalen med balladen ”Älskar du livet?”. På film och teve bland annat: Adam & Eva, Pelle Svanslös och Vägen ut, för vilken han fick en Guldbagge för bästa manliga huvudroll. Senast såg vi Kjellman i Förklädet på Chinateaternoch Den tatuerade änkan på Scalateatern och på SVT i 30 grader i februari och Delhis vackraste händer. 2017 ägnade han sig också åt att läsa in alla Harry Potter-böcker.

Uppsättningen av My fair lady, som är regisserad av danska succéregissören Elisa Kragerup, hade premiär 8 december 2017 på Stora scenen, Kulturhuset Stadsteatern. I rollen som Eliza Doolittle ser vi Nina Zanjani och som Higgins Johan Rabaeus. I övriga roller bland andra Robert Fux, Kajsa Reingardt, Lena-Pia Bernhardsson, Ann-Sofie Rase, Rolf Lydahl, Ole Forsberg. Totalt 45 personer medverkar på scen i föreställningen varav 12 musiker.

My fair lady spelar fram till 30 maj 2018.

Sofia Cherif

Övergripande pressansvarig