×
En del av Stockholms stad

Parkteatern söker Kostymtekniker

 Kulturhuset Stadsteatern är en del av Stockholms stad och är ett hus för alla stockholmare, öppet alla dagar, unikt både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Huset rymmer en mångfald av kulturuttryck, såväl professionellt som eget skapande– ett hus där kultur utövas, tas in och prövas. Kulturhuset Stadsteatern har ca 450 medarbetare och är därmed en av norra Europas största kulturinstitutioner. 

Parkteatern – alla Stockholmares utomhusrum

Parkteatern är en del Kulturhuset Stadsteatern under ledning av Albin Flinkas. Verksamheten har sedan 1942 samlat stockholmarna i våra fantastiska gemensamma utomhusrum för att njuta av naturen, sommaren och de sköna konsterna. Parkteatern ger musik, dans och teater med fri entré i Stockholms parker, varje sommar, mellan juni och augusti.  

Parkteatern är en turnerande verksamhet med ca 50 spelplatser runt om i Stockholm. Under sommaren 2018 letade över 200 000 personer sig till Parkteaterns föreställningar.

Parkteatern söker Kostymtekniker 

Du kommer att ansvara för kostymerna till Parkteaterns stora turné. Du planerar ditt arbete i samråd med ansvarig scenmästare och Parkteaterns tekniske samordnare. En stor del av ditt arbete sker i Parkteaterns lokaler på Djurgården. Arbetet sker på såväl dag- som kvällstid samt helger. Du ingår i ett team och svarar för att teamet tar ett helhetsansvar för Parkteaterns verksamhet. Detta innebär att alla måste kunna ställa upp för varandra och hugga i. Arbetet sker utomhus i ur och skur. Tänk därför på att det kan komma att bli olika lyft och att arbetspasset kan bli smutsigt, tungt och behöva genomföras i gummistövlar.

ARBETSUPPGIFTER:

•    Svara för att kostymer är på plats och i bra skick inför föreställning
•    Kostymvård mellan föreställningarna i det ingår tvätt och lagning av kostymer vid behov
•    Ansvara för kostymbyten och eventuellt andra passningar i samråd med scenmästare

Vi söker dig som:

•    Har teatervana
•    Har utbildning inom sömnad eller motsvarande erfarenhet
•    B-körkort är krav

Meriterande är turnévana i synnerhet från Parkteatern, C-körkort samt dokumenterad erfarenhet inom HLR.

Parkteatern strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald i alla bemärkelser. I synnerhet vad gäller ålder, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.

Upplysningar rörande tjänsten:

Scenchef: Johan Attermark, johan.attermark@stadsteatern.stockholm.se 
Tel: 0739-730 307

Facklig företrädare: Urban Riismark, urban.riismark@stadsteatern.stockholm.se
Tel: 073-973 03 47

Ansökan:

Din ansökan med personligt brev och CV skickas per e-mail snarast men senast 10 februari till: ansokan@stadsteatern.stockholm.se. Ange Parkteatern samt "Kostymtekniker" i Ärende/Rubrik (ex: Parkteatern/kostymtekniker).

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.