×
En del av Stockholms stad

Kulturhuset Stadsteatern söker kommunikatör

Kulturhuset Stadsteatern är en del av Stockholm Stad och är en verksamhet för alla stockholmare, unikt både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Verksamheten rymmer en mångfald av kulturuttryck, såväl professionellt som eget skapande där kultur utövas, tas in och prövas. Kulturhuset Stadsteatern omfattar ca 450 medarbetare och är därmed en av norra Europas största kulturinstitutioner

KULTURHUSET STADSTEATERN SÖKER
KOMMUNIKATÖR PARKTEATERN/SOPPTEATERN

KORT OM VERKSAMHETEN

Parkteatern är en del av Kulturhuset Stadsteatern och innefattar de konstnärliga verksamheterna Parkteatern, Kretsteatern, Soppteatern och Marionetteatern. Enheten producerar cirka 600 publika möten på årsbasis. Kommunikatören ingår i Parkteaterns team och rapporterar direkt till Verkställande Producent och Konstnärlig chef.

ROLLEN I ORGANISATIONEN

Kommunikatörens uppdrag är att optimera, synliggöra och förvalta kommunikationen av Parkteaterns varumärke och verksamhet i syfte att locka besökare och publik genom text, bild, pressbearbetning, webb, rörlig bild, sociala kanaler, trycksaker, samt annonsering och utomhusreklam. Kommunikatören arbetar nära och samverkar med producenter, konstnärliga ledare och marknadsavdelningen på Kulturhuset Stadsteatern samt externa parter. I teamet ansvarar du också för det publika tilltalet i parken, vår externa tonalitet och försäljning, samt för rekrytering och arbetsledning av publikvärdar.

ANSVAR OCH KVALIFIKATIONER

Som kommunikatör är du ansvarig för kommunikation på Parkteatern med huvudansvar för Parkteaterns och Soppteaterns kommunikation. Du fungerar också som ett stöd för Kretsteatern och Marionetteatern under 2018.

Du arbetar med strategisk planering och operativt utförande av att paketera och lyfta fram vårt stora utbud mot besökare och publik i egna och förtjänta kanaler. Du är kreativ och har fingertoppskänsla för kommunikation som inspirerar, informerar, engagerar och genererar försäljning och besök.

Vi söker dig som har erfarenhet av att producera kvalitativt innehåll för flera kanaler och vana av att göra nyhetsvärderingar. Du kommer självständigt att ansvara för att ta fram intressanta uppslag utifrån verksamheten, skriva texter, viss copy och producera rörligt material för våra digitala kanaler, t ex göra intervjuer, reportage och enkla filmer/dokumentärer från ax till limpa. Du skriver även pressmeddelanden och pressbearbetar, samt skapar olika typer av samarbeten med externa parter. Du fungerar också som projektledare där ledarskap, planering, service och förmågan att skapa förtroendefulla relationer är viktiga egenskaper.

Du har journalistexamen från högskola/universitet eller motsvarande medieutbildning, samt bör ha minst 3 års dokumenterad yrkeserfarenhet med relevans för tjänsten. Du har god förståelse för medias villkor och har det rätta ”nyhetstänket”. Du har även erfarenhet av att jobba i flera kanaler och kan hantera nya tidens journalistik.

Du är självgående med gott ordningssinne och kan göra egna prioriteringar i ditt arbete även under högt tempo. Du är stresstålig och har god förmåga att hålla flera parallella uppdrag i gång samtidigt. Arbetet innebär många sociala kontakter, varför det är av stor vikt att du trivs i mötet med människor. Arbete under sommaren i sol och regn samt kvällar och helger kan förekomma.

MERITERANDE

B- körkort

Fler språk än svenska och engelska

Kulturhuset Stadsteatern vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 

Tjänsten är en visstidsanställning tom 30 september 2019 med möjlighet till förlängning. Tillträde omgående dock senast 17 september 2018 eller enligt överenskommelse.

INFORMATION OM TJÄNSTEN LÄMNAS AV

Chef/Verkställande Producent Parkteatern,
Isabella Roos, isabella.roos@stadsteatern.stockholm.se, tel: 0739-730 811

Facklig företrädare Teaterförbundet Urban Riismark, urban.riismark@stadsteatern.stockholm.se, tel: 073-973 03 47

Välkommen med din ansökan senast 10 augusti 2018 till ansokan@stadsteatern.stockholm.se. När du skickar in din ansökan skriv ”Kommunikatör Parkteatern” i ämnesraden.