×
En del av Stockholms stad
Musik
Femi Kuti
Foto: Optimus

Arkiverat evenemang:

Femi Kuti


Studion


Femi Kuti är den moderna Afrobeatens hjärta och själ! Femis far, Fela Anikulapo-Kuti, skapade stilen, en blandning av traditionella nigerianska trummönster, highlifens groove och amerikansk soul, funk och R & B – och tog den till världen med intensiva dansbeats och texter med explosiva politiska uttalanden.

Afrobeat fick flera generationer av musiker, både i Nigeria och runt om i världen, att följa i Felas fotspår och använda musiken som ett vapen för att kämpa för rättvisa och frihet. Femi och hans band, Positive Force, står i framkant av den rörelse. De utvecklas kontinuerligt  breddar musikens uttryck, och inspireras av både  till punk och hip-hop samtidigt som de behåller sina traditionella rötter och politiska budskap.

Femis nya skiva, One People One World, är till största del inspelad i Lagos tillsammans med musiker från Postitive Force och sonen Omorinmade Anikulapo-Kuti.

Det är ren Afrobeat, med de kraftiga blåssektionerna som Femi skapat för bandet som drar upp tempot och driver på allt i frenetisk takt. Det nya albumet är fortfarande politiskt men för första gången finns det även kärlekssånger och firandet av människans gemensamma mänsklighet.

– Ja, musiken är mer upplyftande, mer optimistisk, säger Femi. Jag är förälder och jag älskar mina barn, jag vill ge den yngre generationen ett budskap om hopp. Trots alla våra problem kan vi skapa storhet i våra liv.

Nu kommer Femi och Positive Force till Stockholm och Studion – bered er på en svettig kväll!

DJ support före och efter konserten är Julio Chichelnitzky

En passionerad musikälskare, slagverkare, producent och DJ. Julio har sysslat med musik sedan slutet på 80-talet, med början i familjens latinklubb; El Tabano (under 80- till mitten av 90-talet) där salsa, latinjazz, afro och brasiliansk musik spelades både av DJ´s och live. Den moderna afroamerikanska dansmusiken tog senare ett fast grepp om honom med disco och house som främsta fokus. Julio har både producerat och drivit skivbolag och bl.a. remixat Larry Heard aka Mr Fingers, samt drivit klubbar och anordnat musikfestivaler runt om i Stockholm sen 2001.


Dörrar 19:00
Konsertstart 20:00
18-årsgräns

Information

Scen

Studion

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

13 juni 2018

Pris

  • Ordinarie:350 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Studion

Just nu inga föreställningar inlagda