×
En del av Stockholms stad
Musik
Tonbruket

Arkiverat evenemang:

Tonbruket

Stockholm Jazz Festival


Studion


En vild blandning av stilar och uttryck som brukar kallas jazz. Supergruppen Tonbruket bjuder på energi och upptäckarlusta. 

De har tagit emot flera Grammisar för bästa jazzalbum och förra året blev de utsedda till årets grupp vid Sveriges Radios Jazzkattgala. Samtidigt har de i intervjuer konstaterat att de själva är förvånade, men hedrade över att kallas jazz. Och nej, kanske är Tonbruket inte bara jazz. De gör så mycket mer. De blandar progressiv rock, kraut, fusion, avantgarde, jazz och mer.

Tidigare e.s.t.-medlemmen Dan Berglund startade Tonbruket 2009 tillsammans med Johan Lindström (som tidigare samarbetat med Per "Texas" Johanssons band och Elvis Costello). Så småningom tillkom Martin Hederos (från The Soundtrack of Our Lives) och Andreas Werliin (ena halvan av Wildbirds & Peacedrums) och resten är som det brukar heta – historia. Redan för debutalbumet Dan Berglund’s Tonbruket får bandet en grammis i jazzkategorin. Sedan dess har det blivit tre album till – alla kritikerhyllade och älskade av en växande fanskara. Senaste albumet Forevergreens kom förra året och var det mest eklektiska hittills.

Live är Tonbruket ett säkert kort – och rutin saknas ju knappast. Dan Backman hyllade dem en gång i Svenska Dagbladet med orden: "Det mest häpnadsväckande, och ett tydligt tecken på storhet, är hur de individuella uttrycken kan lysa så klart i en musik som är så uppenbart kollektiv."

Line-up
Dan Berglund – bas
Martin Hederos – piano, keyboards, violin
Johan Lindström – gitarr, pedal steel, keyboards, piano
Anders Werliin – trummor och percussion

Endast ståplats
Dörrarna öppnas 19:00
Konsert 20:00
18-årsgräns
Ungdomar 14–17 år endast i målsmans sällskap

Information

Scen

Studion

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

7 oktober 2017

Pris

  • Ordinarie:270 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Studion

Just nu inga föreställningar inlagda