×
En del av Stockholms stad
Musik
Simone Moreno
Foto: Sesse Lind

Arkiverat evenemang:

Simone Moreno


Studion


Simone Moreno - Sveriges egen sambadrottning!

Simone Moreno turnerar flitigt runt i Skandinavien, Europa och världen med sitt band Os Lourinhos – med musiker som spelat med alla från Robyn och Blacknuss till Ale Möller och Sofia Karlsson – på klubbar, konserthus och festivaler med sin helt egna mix av afrobrasiliansk pop, reggae, soul, samba och nordiska influenser.

Hon har hyllats för de två skivor hon släppt sedan flytten till Sverige för 15 år sedan: Samba Makossa och den senaste, Planetas, som bland annat fick en 5/5-recension i DN, och även det prestigefyllda Manifestpriset.  

Mest känd är Simone Moreno kanske för Timbuktu-duetten "Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)", men hon har även varit med i Melodifestivalen med låten "Aiayeh". Hon har sjungit för både Paul Simon och Gilberto Gil på Polarpriset, synts i Håkan Hellström-filmen Känn ingen sorg och teve-hyllat Drottning Silvia, som fyllde 70 år.

Simones modersmål är portugisiskan, men hon har längtat efter att få sjunga mer på sitt nya språk: svenska. Därför har Simone nu spelat in en samling av sina svenska favoritsånger – av bland andra Kent och Cornelis Vreeswijk – i tolkningar som rymmer hennes alldeles egna brasilianska kryddblandning. En EP släpps i oktober och ett helt album är planerat till våren 2018.

www.simonemoreno.com


Endast ståplats
Dörrarna öppnas 19:00
Konsert 20:00
18-årsgräns

Information

Scen

Studion

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

18 november 2017

Pris

  • Ordinarie:180 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Studion

Just nu inga föreställningar inlagda