En del av Stockholms stad
Musik
Nisse Landgren.
Foto: ©ACT / Sebastian Schmidt

Arkiverat evenemang:

Nisse Landgrens hörnaI sin hörna presenterar Nisse Landgren ett axplock av sina favoritartister. Nisses gäster bjuder på en rejäl dos musik men vi får även en inblick i vad som gömmer sig bakom musiken och artisteriet.

Nisse Landgren om vårens gäster:

Loney Dear & Chapter Two

22 februari, Hörsalen

"Loney Dear, eller Emil Svanängen som han heter privat, är en oerhört begåvad och framgångsrik artist som jag länge varit nyfiken på. Blev för nåt år sedan rekommenderad att köpa albumet "Dear John" och sedan dess har jag tillhört Loney Dears fanklubb. Emil gör allt på det sätt han själv vill och med en virtuositet som är gränslös. Han turnerar världen runt i princip hela tiden och i en takt som tangerar min egen.

Vi kommer alltså att ha mycket att prata om och ett av ämnena är Emils förhållande till Chapter Two. Därför har jag även bjudit in Johan Norberg som special guest så att vi förutom att spela Loney Dears musik även kan dra ett par Chapter Two-låtar tillsammans."
Loney Dears hemsida >>

TOMMY KÖRBERG

21 och 22 mars, Hörsalen

"Tommy Körberg är en av de allra största svenska artisterna i modern tid. Redan med Tom Mick & the Maniacs satte han an den ton som blivit hans signum. En kraftfull men också smekande röst, alltid med full kontroll över både volym och uttryck.  En förmedlare av texter och tankar som både rör, berör och ibland upprör. Tommy har gått sin egen väg och lär inte stanna av inom en överskådlig framtid. Ett fenomen – helt enkelt!"

BO KASPERS ORKESTER

18 april, Stora scenen


Foto: Jorgen Hildebrandt

 "
Bo Kaspers Orkester är levande institution i svenskt musikliv. Inga har väl lyckats bättre med att kombinera jazzinfluerad pop med tänkvärda texter än just BKO. Att förmedla en text genom att kombinera den med i grunden improviserad musik är ett konststycke som få lyckats med. Bo Kaspers Orkester har visat vägen i många år och så kommer de att fortsätta, ända in i kaklet. Respekt!"

MALENA ERNMAN

22 maj, Stora scenen


"Malena Ernman är en lysande fyrbåk i den svenska tristessen. Aldrig lagom, aldrig tråkig. Alltid spännande, engagerad, personlig och sann. En virtuos i allt hon tar sig för, vare sig det rör sig om barockopera, Melodi Grand Prix eller Mozart. Malena är en förebild för många – definitivt även för mig!"

Information

Scen

Speltid

1:40 h, ingen paus

Premiär

25 januari 2017

Pris

  • Ordinarie:395 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Stora scenen, Hörsalen

2017-03-21
tisdag
19:30
15 Platser kvar
Tommy Körberg BOKA / KÖP
2017-03-22
onsdag
19:30
Tommy Körberg Utsålt
2017-04-18
tisdag
19:00
Bo Kaspers Orkester Utsålt
2017-05-22
måndag
19:00
37 Platser kvar
Malena Ernman BOKA / KÖP