En del av Stockholms stad
Musik
Kara-Lis Coverdale gästar Elektroniskt i P2, onsdag 12 april 2017, Hörsalen, Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Scott Pilgrim

Arkiverat evenemang:

ELEKTRONISKT I P2: KARA-LIS COVERDALE


12 april 2017 19:30
Hörsalen


Sveriges Radios Elektroniskt i P2 tar klivet ut ur radioapparaten och presenterar under våren en serie kvällar med internationellt etablerade och kritikerhyllade artister. Onsdag 12 april blir det konsert och samtal i Hörsalen med Kara-Lis Coverdale, som kallats ”one of the most exciting young composers in North America” (The Guardian).
Kara-Lis Coverdale gav 2015 ut skivan ”Aftertouches” som figurerade i årsbästalistor hos bland andra The Wire och The Quietus. Hon har samarbetat med Tim Hecker och LXV, producerat How To Dress Well, och varit ”composer in residence” på EMS i Stockholm.

Hon har en masterexamen i musikvetenskap och komposition och till vardags är hon organist i St John Estonian Evangelical Lutheran Church hemma i Montreal. Det klassiska arvet märks också i hennes elektronikakompositioner som präglas av både tyngd och lätthet i anslaget. Hon skapar fascinerande ljudvärldar som känns tidlösa.

 

 

Förutom konserter blir det även scensamtal med de gästande artisterna. Konsert och samtal äger rum i Hörsalen. Utanför, i Foajé 3, blir det barhäng där Elektroniskt i P2-redaktionen (Andreas Tilliander & Mats Almegård) dj:ar den bästa elektroniska musiken.

Elektroniskt i P2
 med Andreas Tilliander är programmet för både den senaste elektroniska musiken och gamla mästerverk. Knaster, sprak, digitalt, analogt, fältinspelningar, stringenta beats och glittrande melodier blandas i programmet som undersöker den elektroniska musiken på djupet. Programmet sänds från Stockholm och i redaktionen ingår Andreas Tilliander och Mats Almegård

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:30 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:180 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Hörsalen

2017-04-12
onsdag
19:30
234 Platser kvar
Elektroniskt i P2 BOKA / KÖP