En del av Stockholms stad
Musik
Alessandro Cortini gästar Eleksotrniskt i P2, 11 februari 2017, HÖRSALEN. Kulturhuset Stadsteatern

Arkiverat evenemang:

ELEKTRONISKT I P2: Alessandro Cortini


11 februari 2017 19:30
Hörsalen


Sveriges Radios Elektroniskt i P2 tar klivet ut ur radioapparaten och presenterar under våren en serie av kvällar med internationellt etablerade och kritikerhyllade artister. Lördag 11 februari blir det konsert och samtal i Hörsalen med Alessandro Cortini, känd som analogsyntmästare både på egen hand och som del av Nine Inch Nails.

Sedan 2004 ingår Alessandro Cortini i livesättningen för Trent Reznors Nine Inch Nails. På egen hand har Cortini gjort stor succé med en rad skivor på undergroundbolaget Hospital Productions. Hans analoga, instrumentala syntmusik är lika delar vackert romantisk och ödesmättat skitig. Musiken är både maskinell och mänsklig.

Förutom konserter blir det även scensamtal med de gästande artisterna. Konsert och samtal äger rum i Hörsalen. Utanför, i Foajé 3, blir det barhäng där Elektroniskt i P2:s stockholmsredaktion (Andreas Tilliander & Mats Almegård) dj:ar den bästa elektroniska musiken

Elektroniskt i P2 är programmet för både den senaste elektroniska musiken och gamla mästerverk. Knaster, sprak, digitalt, analogt, fältinspelningar, stringenta beats och glittrande melodier blandas i programmet som undersöker den elektroniska musiken på djupet. Programmet sänds från Stockholm och i redaktionen ingår Andreas Tilliander och Mats Almegård.


Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:30 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:220 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Hörsalen

2017-02-11
lördag
19:30
149 Platser kvar
Elektroniskt i P2 BOKA / KÖP