×
En del av Stockholms stad
Musik
Alessandro Cortini gästar Eleksotrniskt i P2, 11 februari 2017, HÖRSALEN. Kulturhuset Stadsteatern

Arkiverat evenemang:

ELEKTRONISKT I P2: Alessandro Cortini


Hörsalen


Sveriges Radios Elektroniskt i P2 tar klivet ut ur radioapparaten och presenterar under våren en serie av kvällar med internationellt etablerade och kritikerhyllade artister. Lördag 11 februari blir det konsert i Hörsalen med Alessandro Cortini, känd som analogsyntmästare både på egen hand och som del av Nine Inch Nails.

Sedan 2004 ingår Alessandro Cortini i livesättningen för Trent Reznors Nine Inch Nails. På egen hand har Cortini gjort stor succé med en rad skivor på undergroundbolaget Hospital Productions. Hans analoga, instrumentala syntmusik är lika delar vackert romantisk och ödesmättat skitig. Musiken är både maskinell och mänsklig.

Konsert äger rum i Hörsalen. Utanför, i Foajé 3, blir det barhäng där Elektroniskt i P2:s stockholmsredaktion (Andreas Tilliander & Mats Almegård) dj:ar den bästa elektroniska musiken.

Hålltider:
19.00. Insläpp.
20.00: Konsert.
22.00: Stängning.
Elektroniskt i P2 – Andreas Tilliander & Mats Almegård – DJ:ar före och efter konserten.

Elektroniskt i P2 är programmet för både den senaste elektroniska musiken och gamla mästerverk. Knaster, sprak, digitalt, analogt, fältinspelningar, stringenta beats och glittrande melodier blandas i programmet som undersöker den elektroniska musiken på djupet. Programmet sänds från Stockholm och i redaktionen ingår Andreas Tilliander och Mats Almegård.


Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

11 februari 2017

Pris

  • Ordinarie:220 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Hörsalen

Just nu inga föreställningar inlagda