×
En del av Stockholms stad
Musik
Dianne Reeves
Foto: Jerris Madison

Arkiverat evenemang:

Dianne Reeves

Stockholm Jazz Festival


Stora scenen •


Hon räknas till en av de riktigt stora rösterna i nutida jazz. Femfaldiga Grammy-vinnaren Dianne Reeves är känd för sin mästerliga sång, sin styrka i improvisation och sin unika känsla för jazzens möjligheter.

Med sitt senaste album, Beautiful Life, bevisade Dianne Reeves åter att hon är en av de riktigt stora inom jazzen idag. Skivan belönades med en Grammy för "Best Jazz Vocal Album" och det var femte gången hon tog emot pris i den kategorin – tidigare har hon tilldelats det för soundtracket till George Clooneys film Good Night, and Good Luck där hon sjöng alla låtar.     

Dianne Reeves har samarbetat med storheter som Lincoln Center Jazz Orchestra, Wynton Marsalis, Aretha Franklin och Norah Jones. Hon har också har turnerat världen runt med ett hyllningsprogram till Nina Simone.

På senaste skivan Beautiful Life medverkade bland andra Esperanza Spalding, Robert Glasper och Gregory Porter. Skivan som släpptes i februari 2014 innehöll bland annat Reeves egna tolkningar av artister som Bob Marley, Fleetwood Mac och Marvin Gaye – vid sidan av egna nya spår. Med den visade hon att hon som få andra sömlöst blandar in popelement, latininfluenser och soulkänsla i melodisk, harmonisk och stilsäker jazz. Om skivan har hon själv sagt:
– I grunden är livet vackert och jag ville fira detta faktum, vilket ofta förbises.

I vår oroliga samtid erbjuder Dianne Reeves en bra motvikt med en ljus och harmonisk hyllning till det största av allt: livet.

Dianne Reeves – sång
Terreon "Tank" Gully – trummor
Reginald "Swingdoom" Veal – bas
Romero Lubambo – gitarr
Andrea Rea – piano

Läs mer om Stockholm Jazz Festival på stockholmjazz.se

Information

Scen

Stora scenen

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

6 oktober 2017

Pris

  • Ordinarie:450 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Stora scenen

Just nu inga föreställningar inlagda