×
En del av Stockholms stad
Musik
Vindla
Foto: Karl-Johan Hjertström

Arkiverat evenemang:

Vindla i Glaslandet

Klara, färdiga, konsert!


Foajé 3 • 2–6 år


Välkomna till en uppochnervänd spegelvärld, ett magiskt schackbräde där helt andra spelregler gäller än den vi är vana vid. En interaktiv föreställning som bygger på en fri tolkning av Lewis Carrolls Alice i Spegellandet.

Vindla i Glaslandet riktar sig till barn i åldern 2–6 år. Stråkkvartetten Vindla har med sig en barnrytmikpedagog som med rörelser, dans och andra fysiska uttryck vägleder barnen in i musiken och ger dem verktyg för att med alla sinnen kunna ta den till sig.

– När vi varit ute och spelat konserter med Vindla har vi insett att den amerikanske minimalisten Philip Glass inte bara är en av våra favorittonsättare, han är även väldigt populär bland barn i förskoleåldern. På våra konserter har barnen flockats runt scenen som i trans efter bara någon minut av Glass musik. Vissa har till och med försökt ta sig upp till oss, som för att komma närmare musiken. Vi vill ge barnen möjlighet att själva utforska och förlora sig i Glass repetitiva och rytmiska klangvärldar.

Klara, färdiga, konsert!

Serien Klara, färdiga, konsert!, den stora satsningen på regelbundna familjekonserter i Kafé Klara på lördagar, saknar motstycke i musiksverige – kom och lyssna på fantasirik kvalitetsmusik för barn och unga från alla möjliga genrer och hörn! Lördagar i Kafé Klara 6/2, 20/2, 5/3, 19/3, 2/4, 16/4.

Information

Scen

Foajé 3

Speltid

0:40 h, ingen paus

Premiär

20 februari 2016

Pris

  • Ordinarie:70 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Barn, Foajé 3

Just nu inga föreställningar inlagda