Nisse Landgren och Ann-Sofi Söderqvist

Nisse Landgrens hörna: Ann-Sofi Söderqvist och Jazz Baltica All Star Bigband

Stockholm Jazz Festival

Studion

"Med Jazz Baltica Allstar Bigband under ledning av Ann-Sofi Söderqvist som också är min intervjugäst denna kväll. Ann-Sofi är en remarkabel trumpetare, kompositör, arrangör och storbandsledare som gått den långa vägen och lyckats med att få sin musik spelad över hela världen. Jag vill veta mer om Ann-Sofi och hennes syn på livet. Storbandet är det lyxigaste band jag haft på hörnscenen, med 17 lysande kvinnor från Sverige, Danmark, Norge, Sydafrika och Tyskland."
Nisse Landgren

JAZZ BALTICA ALLSTAR BIGBAND

Under ledning av: Ann-Sofi Söderqvist
Trumpeter: Ingrid Kjuus, Hildegunn Øiseth, Elin Andersson, Alexandra Nilsson
Saxofoner: Nicole Johaenntgen, Shannon Mowday, Elin Larsson, Malin Wättring
Tini Thomsen
Tromboner: Karin Hammar, Mimmi Hammar, Lisa Stick
Bastrombon: Bodil Hallgren
Piano: Antje Rössler
Gitarr: Sandra Hempel
Bas: Eva Kruse
Trummor: Anna Lund
Percussion: Lisbeth Diers
Sång: Lena Swahnberg

Om Nisse Landgrens hörna

I Nisse Landgrens hörna presenterar Nisse ett axplock av sina favoritartister i en annorlunda konsert som blandas med avspända samtal i soffhörnan. Nisses gäster bjuder på en rejäl dos musik men vi får även en inblick i vad som gömmer sig bakom musiken och artisteriet.

Nisse Landgren har genom åren varit involverad i många olika sorters musikprojekt: jazz och rock, soul och hip hop, storbandsframträdanden, och för hans egen del, minst 500 album inklusive sådana med stora internationella stjärnor som ABBA, The Crusaders, Eddie Harris, Bernard "Pretty" Purdie, Wyclef Jean och Herbie Hancock. 2008 utnämndes han till hedersdoktor vid Karlstads universitet.

STOCKHOLM JAZZ FESTIVAL

9–18 oktober sprider Stockholm Jazz Festival jazz över Stockholm igen. Mer info: www.stockholmjazz.com

Scen

Studion