×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Sheila Heti (Fotograf: Charla Jones) och Jonas Hassen Khemiri (Fotograf: Martin Stenmark)
Sheila Heti (Fotograf: Charla Jones) och Jonas Hassen Khemiri (Fotograf: Martin Stenmark)

Arkiverat evenemang:

Sheila Heti (Kanada) och Jonas Hassen Khemiri

I SAMTAL MED MADELAINE LEVY, SvD


Hörsalen


Sheila Heti och Jonas Hassen Khemiri samtalar på engelska med Madelaine Levy, SvD.

Sheila Hetis roman Moderskap utspelar sig under de kanske mest avgörande åren i en kvinnas liv, då önskan om frihet ställs mot önskan om barn och beslutet oavsett utgång är oåterkalleligt. I sina prövande försök att hitta det svar som är rätt för henne går Sheila i dialog med sin partner och sina vänner, med konst, filosofi, mysticism och drömtydning. Och hon singlar slant.
 
"[En] uppenbarelse, en provokation … Den liknar ingenting annat jag har läst. Sheila Heti bryter ny mark." Rachel Cusk

I Jonas Hassen Khemiris nya roman Pappaklausulen återvänder en pappa till Sverige för att hälsa på familjen som han en gång övergav. Hans dotter är gravid med fel man, hans neurotiske son har fått egna barn och vill att pappan som nu är farfar ska ta hand om sig själv. Pappaklausulen måste omförhandlas. Men går det? Inte utan krig.  

Pappaklausulen handlar om familjehemligheter och blodsband, om gatstenar och dinosaurier, om kärlek och svek. Och utmaningen i att fortsätta vara familj, trots allt.

Sheila Heti är författare till sju böcker, bland annat den omtalade och kritikerhyllade How should a person be? från 2010. Hennes noveller, essäer och intervjuer har publicerats i tidskrifter som The New Yorker, McSweeney’s, The Paris Review och n+1. Sheila Heti bor i Toronto i Kanada.

Jonas Hassen Khemiri är en av våra mest hyllade och lästa yngre författare. Romanerna Ett öga rött, Montecore, Jag ringer mina bröder och Allt jag inte minns har översatts till fler än 25 språk. Khemiri har tilldelats Borås Tidnings Debutantpris, Sveriges Radios Romanpris, Tidningen Vi:s litteraturpris, Aniarapriset samt PO Enquists pris för unga författare på väg ut i Europa. Allt jag inte minns fick Augustpriset som årets skönlitterära bok 2015.

Madelaine Levy är litteraturredaktör för Svenska Dagbladet. Tidigare har hon bland annat varit chefredaktör för Bon och skribent i Pop.

I samarbete med Albert Bonniers förlag. Moderskap är översatt av Klara Lindell.

Internationell författarscen är Sveriges äldsta scen för internationella författare, med efterföljare i Malmö, Göteborg, Umeå, Århus och Köpenhamn. Sedan starten 1998 har över 550 författare besökt författarscenen på Kulturhuset Stadsteatern.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

3 oktober 2018

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda