×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Martin Aagård & Natalia Kazmierska
Martin Aagård & Natalia Kazmierska
Foto: Jessica Segerberg

Arkiverat evenemang:

Popkulturens död – ett boksamtal


onsdag 15 augusti 2018
Kulturbiblioteket • Fri Entré


Möt författarna Martin Aagård och Natalia Kazmierska i ett samtal med Tove Leffler om deras nya bok Popkulturens död. Boken kommer att finnas till försäljning och signering efter samtalet.

"I decennier har kulturdebattörer och kulturella grindväktare rasat mot förflackningen, fördumningen, snuttifieringen, topplistorna och den vidriga jakten på tittarsiffror och klick. Men de missar vad som egentligen pågått där ute. Att det i själva verket är tvärtom. Det var aldrig finnkulturen som var hotad. Det var popkulturen som tynade bort."

Den första boken någonsin om popkulturens död; om hur medelklassen kramade ihjäl musikfestivalerna, om hur Donald Trump tog livet av dokusåpan, om hur Pamela Anderson blev den sista skandaldrottningen och om hur punken tagits över av högerextrema nättroll.

I tio självkritiska och underhållande essäer reflekterar journalistparet Martin Aagård och Natalia Kazmierska över hur popkulturen dog och varför allt har blivit tråkigt – en utveckling de själva inser att de medverkat till.

Den här boken är ett avsked, ett ilsket uppror.

RIP POPKULTUREN


Martin Aagård, född 1971, är kulturjournalist på Aftonbladet och musiker.

Natalia Kazmierska, född 1979, är journalist på Aftonbladet.

Tove Leffler är förlagschef på bokförlaget Atlas.

LitteraturFri entré