×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Jo Nesbø
Foto: Thron Ullberg

Arkiverat evenemang:

Jo Nesbø (Norge)

I Samtal med Ingrid Elam


Hörsalen


I Macbeth har Jo Nesbø har förvandlat Shakespeares berömda pjäs till en gastkramande thriller om makt, hämnd och skuld.   

Kommissarie Macbeth är stadens främsta polis. När ett tillslag mot en stor knarkleverans förvandlas till ett blodbad blir det hans uppgift att rensa upp. Macbeth tycks ha allt inom räckhåll – makt, pengar och respekt. Men han är även en före detta missbrukare, med ett trasigt förflutet. Plågad av hallucinationer och paranoia kommer han inte att kunna få det som rättmätigt är hans, om han inte dödar för det.

"Jo Nesbø är bland världens bästa i genren." /Upsala Nya Tidning

"Jo Nesbø är en av de skickligaste deckarförfattare jag har läst, både när det gäller intrig och när det gäller spänning." /Dagens Nyheter

Jo Nesbø är en av världens mest framgångsrika kriminalförfattare. Hans böcker har sålt i över 34 miljoner exemplar, och översatts till mer än 50 språk. Han bor i Oslo. 2017 utkom Törst, hans senaste bok om Harry Hole. Den nominerades till Årets bok.

Ingrid Elam är litteraturvetare och dekan för konstnärliga fakulteten, Göteborgs universitet. Hon är också verksam som litteraturkritiker och har varit kulturchef på Göteborgs-Posten, Göteborgs-Tidningen och Dagens Nyheter. Hon har tidigare samtal med bland andra Nina Bouraoui, Hélène Cixous och Ian McEwan.

I samarbete med Wahlström & Widstrand. Jo Nesbøs Macbeth utges i april.

Internationell författarscen är Sveriges äldsta scen för internationella författare, med efterföljare i Malmö, Göteborg, Umeå, Århus och Köpenhamn. Sedan starten 1998 har över 550 författare besökt författarscenen på Kulturhuset Stadsteatern.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

23 april 2018

Pris

  • Ordinarie:140 kr
  • Stud. från 26 år:110 kr
  • Pensionär:110 kr
  • Ung under 26 år:110 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda