×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Gabriel Tallent
Foto: Pressbild

Arkiverat evenemang:

Gabriel Tallent (USA)

I SAMTAL MED JOSETTE BUSHELL-MINGO


Hörsalen


Min älskade älskling av Gabriel Tallent är en makalös debut som hyllats av både kritiker och läsare, och som snabbt blev en av årets mest omtalade böcker.

Gabriel Tallent samtalar på engelska med Josette Bushell-Mingo.

Turtle Alveston, 14 år, huvudpersonen i Min älskade älskling, är en överlevare. Hennes röst bär läsaren genom en angelägen och skakande berättelse, med språk och miljöer som är lika suggestiva som de är oförglömliga. Hon bor med sin karismatiske men plågade far, Martin. Efter moderns död är de isolerade, bortsett från fadern är skolan Turtles enda band till omvärlden.

Fadern håller sin tonårsdotter i ett järngrepp. Han är omtänksam och kärleksfull – men också ett monster. Han begår övergrepp mot sin dotter, både psykiskt och fysiskt, och kräver total kontroll.

Men en dag händer något som rubbar balansen i relationen. Turtle lär känna Jacob, en äldre pojke med nära till skratt. Tack vare nyfunnen vänskap och förälskelse vågar hon börja drömma om något annat. Turtles frigörelse är en berättelse om mod och upprättelse. Om hur en tonårstjej både fysiskt och emotionellt kämpar för att få tillbaka sitt liv.

"Det finns böcker vi gillar att rekommendera, men det är väldigt få – som Dödssynden och Moment 22 – som vi minns för alltid. Nu kan jag lägga till Min älskade älskling av Gabriel Tallent till min egen sådan lista."
/Stephen King

Gabriel Tallent, 30, är född i New Mexico. Hans föräldrar separerade när han var fem, och mamman gifte om sig med en kvinna. Med sina två mammor växte han upp i ett hem fyllt av idéer, litteratur och diskussioner. Tallent bor nu i Salt Lake City.

Josette Bushell-Mingo är skådespelare, regissör och konstnärlig ledare för Tyst teater. Hon är också aktiv i samhällsdebatten och har bland annat varit med och bildat föreningen Tryck, en ideell förening för svarta kulturarbetare i Sverige. Hon har tidigare samtalat med David Grossman, Ayobami Adebayo och Eleanor Catton.

I samarbete med Polaris. Min älskade älskling är översatt av Cecilia Berglund Barklem.

Internationell författarscen är Sveriges äldsta scen för internationella författare, med efterföljare i Malmö, Göteborg, Umeå, Århus och Köpenhamn. Sedan starten 1998 har över 550 författare besökt författarscenen på Kulturhuset Stadsteatern.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

19 september 2018

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda