×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Susan Faludi. 16 mars på Internationell författarscen 2017, Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Russ Fischella

Arkiverat evenemang:

Susan Faludi (USA)

I samtal med Hans Olav Brenner (NRK)


Hörsalen


Susan Faludi har skrivit de feministiska klassikerna Backlash: Kriget mot kvinnorna och Ställd: Sveket mot männen. Hon är utbildad på Harvard University och belönades 1991 Pulitzerpriset. Hon är verksam som journalist och krönikor i flera tidskrifter, däribland The New Yorker och Esquire.

Susan Faludi samtalar på engelska med Hans Olav Brenner (NRK)

Susan Faludi undersöker med ett journalistiskt grepp i sina två böcker Backlash: Kriget mot kvinnorna och Ställd: Sveket mot männen hur olika mediebilder påverkar synen på könen.

I Mörkrummet (2017) vänder Faludi istället blicken inåt mot det personliga och en djupgående och berörande undersökning av familj, kärlek och identitet vecklar ut sig. När hon får reda på att hennes 76-årige far – som hon inte haft kontakt med på ett kvarts sekel – har genomgått en könskorrigering och flyttat tillbaka till sitt hemland Ungern bestämmer hon sig för att uppsöka honom. Faludis kamp för att förstå sin fars könskorrigering tar henne över flera gränser – historiska, politiska, religiösa och sexuella – och ställer henne inför vår tids största fråga: är identitet något du kan välja, eller det enda du inte kan undkomma?

Hans Olav Brenner har under många år gjort radio- och tv-program knutna till litteratur. Just nu är han aktuell som programledare för Brenner og bøkene i NRK2. På Internationell författarscen har han tidigare talat med Joyce Carol Oates, Erica Jong, Paul Auster och Richard Ford. Hans Olav Brenner utkom häromåret med boken Kunsten å snakke sammen og nødvendigheten av å holde kjeft om samtalsteknik och samtalets konst.

I samarbete med Leopard Förlag. Mörkrummet har översatts av Emeli André. 

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

16 mars 2017

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Hörsalen, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda