×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Foto: Martin Stenmark, Marie Genet Grönlund, Stella Michaelsdotter, Caroline Andersson. Bilden är ett montage.

Arkiverat evenemang:

Release me

Daniel Mårs, Birgitta Ohlsson, Lena Bezawork Grönlund och David Nyman


Foajé 3


Säsongens första Release Me bjuder på flera debutromaner, poeten Daniel Mårs debuterar med Simonillusionerna och Lena Bezawork Grönlunds lyriska prosa i Slag. Dessutom David Nymans familjeberättelse Nerverna och Riksdagsledamoten Birgitta Ohlssons Duktiga flickors revansch.

Programledare är kulturjournalisten Mats Almegård, baren är öppen och böcker finns till försäljning.

Daniel Mårs född 1986, är uppvuxen i Säter men numera bosatt i Malmö. Han är skribent på Dagens bok och litteraturredaktör för tidskriften Floret.  Han medverkade i poesiantologin Den sista fasta kontinenten (2015). Mårs debutbok Simonillusioner är en diktsamling om längtan, kåthet och krossade hjärtan.

Birgitta Ohlsson, född 1975, är en av Sveriges mest profilerade politiker. Hennes starka engagemang för rättvisa och feminism är brett och välkänt. I Duktiga flickors revansch går Ohlsson ut med ett personligt och politiskt försvarstal till de duktiga flickorna, och visar vilken kraft och frihet som kommer med att vara "duktig".

David Nyman har en bakgrund som prisad grafisk journalist på Aftonbladet och Svenska Dagbladet. Född 1983 i Sörmland, uppväxt i Hälsingland, och med nästan tio år i Stockholm och Los Angeles bakom sig bor han nu i Malmö och arbetar som grafisk formgivare och frilansskribent. Nerverna är ett verklighetsbaserat drama, en arbetarklasskildring om hur psykisk sjukdom sliter sönder familjerelationer – och hur det framväxande friska, starka folkhemmet i 1940-talets Sverige inte lämnade plats för dem som avvek. Men det är också en varm, tidlös berättelse om plikt och äktenskap, om var gränsen för det mänskliga går, och vad som återstår när man passerat den.

Lena Bezawork Grönlund är i grunden litteraturvetare med en kandidatexamen i litteratur och kreativt skrivande från USA. Hon har också en masters i Biblioteks- och Informationsvetenskap från Uppsala Universitet. Hon har tidigare frilansat som skribent och bidragit med poesi till flera publikationer. I sin debutroman Slag skildrar hon, med en lågmäld lyrisk prosa, vardagliga händelser, dramatiska livsöden och historiska skeden i exakta ögonblicksbilder och talande episoder.

I samarbete med Brombergs förlag, Norstedts förlag, Forum förlag, Wahlström & Widstrand

Information

Scen

Foajé 3

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

14 februari 2017

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Foajé 3

Just nu inga föreställningar inlagda