Magdalena Ribbing
Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

På djupet: Att vara en hygglig människa

Magdalena Ribbing i samtal med Ingemar Fasth

14 december 2017 19:30
Hörsalen •

I serien På Djupet borrar vi oss, tillsammans med författare och publik, ner i ämnen värda att prata mer om; stort och smått, aktuellt och tidlöst – alltid intressanta möten och samtal. Från fake news till vad det innebär att vara en hygglig människa.

"Den som följer Magdalena Ribbings frågespalt i DN stöter då och då på benämningen 'hygglig'. Det där fastnade hos mig och länkades samman med högst privata funderingar kring vad det är att vara människa idag. Hur förhåller vi oss till varandra, där vi rör oss som tillbringare av varierande storlek på en och samma bricka.

Har vi ännu inte uppnått en utvecklad stadskultur i Stockholm? Hur förändras våra liv när mobiltelefonen blir vår närmaste vän? Hur möter vi varandra i det dagliga livet? Ja, hur ser vi varandra eller ser vi allt mindre? Vi har kontakt med hela världen, och samtidigt förefaller det som om synfältet minskat i realtid. Eller så har jag helt fel och målar fan på väggen. Nåväl, om detta och annat vill jag prata med Magdalena Ribbing. Så det kan bli ett både handfast och vardagsfilosofiskt samtal i decemberkvällen" säger Ingemar Fasth, konstnärlig ledare för Litteraturscenen på Kulturhuset Stadsteatern, om sitt samtal med Magdalena Ribbing.

Magdalena Ribbing är journalist, författare och folkvettsexpert. Hon har under en lång följd av år varit knuten till Dagens Nyheter, som politisk reporter, chef för Namn och Nytt och medarbetare i På Stan. Numera har Magdalena Ribbing en uppskattad spalt i samma tidning där hon besvarar frågor om etikettregler, hyfs och stil.

Scen

Hörsalen