Wolf Erlbruch

Möt årets ALMA-pristagare Wolf Erlbruch

tisdag 23 maj
Hörsalen • Fri Entré

"Oh dear, oh dear!" utbrast illustratören och bilderboksskaparen Wolf Erlbruch när han fick veta att han är årets mottagare av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. Nu kommer han till Sverige för att ta emot priset som överlämnas av kronprinsessan Victoria vid en ceremoni på Konserthuset. Den 23 maj har du chans att möta honom i en föreläsning på Kulturhuset Stadsteatern där han berättar om sina illustrationer och visar bilder. Välkommen!

Wolf Erlbruch, född 1948, är en av Tysklands främste illustratörer och bilderboksskapare, han har gett ut ett tiotal egna böcker och illustrerat närmare femtio titlar med texter av olika författare. I Sverige är han mest känd för böcker som Det var det fräckaste! (1995) och Anden, döden och tulpanen (2007) som blivit stora framgångar världen över.
Läs mer om Wolf Erlbruch på alma.se

Foajén öppnar kl. 17:30, med servering och bokförsäljning.
Föreläsningen börjar kl. 18:00.

Om priset

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) är världens största barn- och ungdomslitteraturpris. Prissumman är fem miljoner svenska kronor och delas ut årligen till en eller flera mottagare. Författare, illustratörer, berättare och läsfrämjare kan belönas. Syftet med priset är att stärka och öka intresset för barn- och ungdomslitteratur i världen. Basen för arbetet är Barnkonventionen och barns rätt till kultur. En expertjury utser pristagarna som nomineras av institutioner och organisationer från hela världen. Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne inrättades av Sveriges regering år 2002 och administreras av Statens kulturråd.